Gianni Infantino meg akarta ölni az UEFA elnökét

Liverpool FC vs Real Madrid - UEFA Champions League final Aleksander Ceferin,Football,Gianni Infantino,King Felipe,Liverpo Horizontal
PARIS, FRANCE - MAY 28: UEFA President Aleksander Ceferin (3rd R), FIFA President Gianni Infantino (L) and and King Felipe VI of Spain (R)attend at the UEFA Champions League final match between Liverpool FC and Real Madrid at Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, France on May 28, 2022. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency (Photo by MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Hamarosan hazánkban is elérhető lesz a Szuperliga: fociháború című film az egyik streaming szolgáltató kínálatában. A dokumentumsorozat az előzetese szerint egészen durva lesz.

Emlékezhetünk rá: egy évvel ezelőtt robbant a bomba, amikor

több nagy európai klub összefogott és egy külön bajnokság, az úgynevezett Szuperliga megalapításáról kezdett egyeztetni.

A bajnokságban szerepelt volna a többi között a Real Madrid, a Barcelona, a Juventus, a Milan, a Liverpool és a Tottenham is. A tervek kiszivárgását követően óriási botrány tört ki, és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is komoly büntetéseket helyezett kilátásba azokkal a csapatokkal szemben, amelyek benne voltak a tervezésben - írja a Sportal Blikk.

A Szuperligát így nem valósították meg a klubok, de az újra kiderült, hogy a „nagyok" elégedetlenek az UEFA pénzelosztási rendszerével, vagyis egy új sorozattól több bevételt reméltek volna, mint a Bajnokok Ligájától.

Az eseménysorral kapcsolatban pénteken mutatják be azt a négyrészes sorozatot, amelyben többen is megszólalnak majd az érintettek közül.

A filmből olyan dolgok is kiderülnek a nagyközönség számára, amelyet eddig csak kevesen tudtak. Például az, hogy

az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin a keresztapja Andrea Agnelli, akkori Juventus elnök lányának. A családi kapcsolatot a Szuperliga ötlete tönkre is tette, hiszen a torinói klub vezetője volt az élharcos a terveknek.

Gianni Infantino és Aleksander Ceferin nem lesznek nagy barátok Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

Ceferin azóta megváltoztatta a véleményét Angelliről:

A sorozatban Gianni Infantino is érintett, mert állítólag azt mondta, hogy támogatja a Szuperliga megvalósítását, ha a klubok szó nélkül részt vesznek majd a kibővített klubvilágbajnokságon. A

FIFA elnöke azért lett dühös az UEFA vezetőire, mert az európai szövetség blokkolta a kétévente megrendezett világbajnokság ötletét, ezért bosszút akart állni rajtuk, márpedig erre nagyon jó lehetőség lett volna a Szuperliga.

Joan Laporta, a Barcelona elnöke el is mondja a filmben, hogy Infantino nyitottabb volt a tárgyalásokra.

Javier Tebas a spanyol liga vezetője ellenezte a Szuperliga ötletét. Ugyanakkor az egyeztetésekben részt vett, és elárult néhány dolgot:

"Beszéltem az érintett klubokkal. Azt mondták, hogy ha támogatás kapnak a Szuperligával kapcsolatban, akkor játszanak a klubvilágbajnokságon és ezzel tönkreteszik a Bajnokok Ligáját.

Mindannyian tudtuk, hogy Infantino meg akarta ölni Ceferint – politikai értelemben."

A sorozatban az UEFA elnöke több alkalommal is megszólal, és arról a pillanatról, amikor kiderült a Szuperliga terve így beszél:

„Úgy léptek elő, mint a vámpírok az éjszaka közepén. Számomra is