Elképesztő kapushiba miatt esett ki az FA-kupából a Premier League-csapat - videó

Nottingham Forest v Crystal Palace - Premier League EPL Soccer Saturday 12th November 2022 Nottingham Forest vs Crystal Palace Premier League Horizontal FOOTBALL
Vicente Guaita of Crystal Palace during the Premier League match between Nottingham Forest and Crystal Palace at the City Ground, Nottingham on Saturday 12th November 2022. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó FA-kupa harmadik fordulójában megrendezett Crystal Palace-Southampton mérkőzésen a hazai csapat kapusa, Vicente Guaita végzetes hibát vétett.

Az első félidőben mindkét Premier League-csapat betalált, majd a 68. percben egy döbbenetes baki eldöntötte a továbbjutást. A Palace spanyol kapusa, a jóval a saját 16-osa előtt helyezkedő Vicente Guaita egy hazaadott labdát előre akart rúgni, de rengeteget várt és nem vette időben észre a Southampton játékosát, Adam Armstrongot, aki a labdát támadta.

A vendégek csatára kihasználta a kapus határozatlanságát, megszerezte a labdát és könnyedén passzolt az üresen maradt kapuba.

Ez a gól el is döntötte a meccset és a továbbjutást, a Southampton 2-1-es győzelmével továbblépett a negyedik fordulóba, míg a Crystal Palace kiesett.