Buffon 45 évesen bemutatta a szezon legnagyobb védését - videó

FC Internazionale v Parma Calcio - Coppa Italia FC Internazionale v Parma Calcio NurPhoto soccer Coppa Italia Horizontal SPORT
Gianluigi Buffon of Parma Calcio in action during Coppa Italia 2022/23 football match between FC Internazionale and Parma Calcio at Giuseppe Meazza Stadium, Milan, Italy on January 10, 2023 (Photo by Fabrizio Carabelli/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Fabrizio Carabelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a címvédő Internazionale csak hosszabbítás után jutott tovább a 45 éves Gianluigi Buffonnal, a védelem közepén pedig Balogh Botonddal felálló Parma ellen. A találkozón a másodosztályú csapat közel állt a továbbjutáshoz, ennek az egyik legfőbb oka a Parma legendás kapusa volt, aki elképesztő védéseket mutatott be.

Az első félidőben a Parma szerzett vezetést a horvát Stanko Juric góljával, majd a 88. percig győzelemre és továbbjutásra állt a másodosztályú csapat. Addig a házigazda milánóiaknak nem volt kaput eltalált lövése, akkor azonban az argentin világbajnok Lautaro Martinez kiegyenlített. A 91. percben fordíthatott volna az Inter, de a bosnyák Edin Dzeko 11 méteres kapáslövésénél a 45. születésnapját januárban ünneplő Buffon a szezon egyik legnagyobb védését mutatta be.

A hosszabbításban előbb a Parma hagyott ki nagy helyzetet, majd a 110. percben Francesco Acerbi talált a kapuba, s ezzel a nyolc közé juttatta az Intert.