Gareth Bale komoly döntést hozott a jövőjéről

Gareth Bale
(FILES) In this file photo taken on November 29, 2022 Wales' forward #11 Gareth Bale applauds at the crowd after being defeated 3-0 in the Qatar 2022 World Cup Group B football match between Wales and England at the Ahmad Bin Ali Stadium in Al-Rayyan, west of Doha. - Gareth Bale announces retirement from football on January 9, 2023. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Befejezi profi pályafutását az ötszörös BL-győztes walesi sztárfocista, Gareth Bale.

A hírt maga a játékos jelentette be a közösségi oldalán.

Életem legszebb pillanatait adta nekem ez a sport. Attól függetlenül, hogy mit tartogat számomra még az élet, úgy érzem lehetetlen lesz megismételni az elmúlt 17 évet, amely során a lehető legmagasabbra jutottam" - kezdte levelében a walesi támadó.

"A Southamptontól a Los Angeles FC-ig olyan klubkarriert sikerült felépítenem, amelyre nagyon büszke lehetek és órási hálával tartozom. A hazámat 111 alkalommal képviselhettem a válogatottban, amelynek kapitánya is lehettem, ezzel egy álmom vált valóra. Lehetetlenségnek tűnik, hogy minden egyes embernek kifejezzem a hálámat, akik elkísértek ezen az úton. Valóban rengeteg embernek tartozom köszönettel azért, hogy segítettek abban, hogy olyan pályafutásom lehetett, amiről álmodni sem mertem volna, amikor 9 évesen elkezdtem focizni" - mondott köszönetet a játékos klubjainak, valamint külön a walesi válogatott mindenkori stábjának is.

- írta Bale.

Gareth Bale befejezi profi pályafutását Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Bale 1999-ben került a Southampton akadémiájára, 2006. április 17-én, 16 évesen és 275 naposan mutatkozott be a Szentek akkor másodosztályban szereplő felnőtt csapatában, majd bő egy évvel később a Tottenham Hotspurbe szerződött 10 millió font ellenében. A londoni együttesben 203 mérkőzésen 55 gólt szerzett, mielőtt 2013 szeptemberében akkor világrekordot jelentő 100,8 millió euróért a Real Madridhoz igazolt.

A királyi gárdában első hat szezonjában alapember volt, utolsó két idényében azonban már csak elvétve játszott. A spanyolokkal az öt BL-siker mellett háromszor nyert bajnokságot, egyszer Király Kupát, egyszer spanyol Szuperkupát, a klubvilágbajnoki címet és az európai Szuperkupát egyaránt háromszor hódította el. A madridiaknál 258 meccsen 106 alkalommal volt eredményes, mielőtt tavaly júniusban a Los Angeles FC-be szerződött.

A walesi válogatottban - melynek 2021 óta volt a kapitánya - 2006-os bemutatkozása óta 111-szer lépett pályára és 41 gólt szerzett, a csapattal két Európa-bajnokság mellett a tavalyi világbajnokságon is szerepelt, a 2016-os kontinensviadalon pedig az elődöntőig menetelt.