Vágólapra másolva!
A spanyol Király-kupa negyeddöntőjében az FC Barcelona 1-0-ra legyőzte a Real Sociedad csapatát a Camp Nou stadionban.

A találkozó igazi rangadónak ígérkezett, hiszen a Barcelona az első helyen áll a La Ligában, míg a baszki csapat a tabella harmadik helyét foglalja el, ráadásul minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi kilenc mérkőzését megnyerte. Persze, a katalánok sem panaszkodhattak, ami a jó szériát illeti, ugyanis Xavi Hernández együttese legutóbb tavaly október 16-án kapott ki egy Bayern München elleni BL-meccsen, azóta 11 meccset hozott le veretlenül.

A Barcelona óriási lendülettel kezdte a meccset, az első fél órában nyolcszor lőtt kapura, míg a Real Sociedad alig lépte át a saját térfelét.

Ousmane Dembélé nagyon aktív volt a jobb szélen Forrás: AFP/Josep Lago

A baszk csapat először a 30. percben adott életjelet, ekkor viszont könnyen megszerezhette volna a vezetést.

A japán Kubo Takefusza kapott egy remek átadást, 11 méterről kapura bombázott, de a lövése a felső lécen csattant.

Ezt követően szép játék helyett inkább a kemény belépőkön volt a hangsúly, és ezt a 40. percben elégelte meg a játékvezető, aki videózás után azonnal kiállította Brais Mendezt, aki brutálisan beletaposott Sergio Busquets sípcsontjába.

Brais Mendez nehéz helyzetbe hozta a csapatát Forrás: AFP/Josep Lago

A második félidőt is óriási elánnal kezdte a Barca, és az 52. percben Ousmane Dembélé gyönyörű góljával megszerezte a vezetést.

A világbajnok francia szélső remek kiugratást kapott a jobb oldalon, megindult befele, középen pedig érkezett Robert Lewnadowski, Dembélé azonban passz helyett éles szögből, elemi erővel felbombázta a labdát a rövid felsőbe.

Ousmane Dembélé a nyolcadik gólját lőtte a szezonben Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton

A bekapott gól után elkezdett támadni a Real Sociedad és az 59. percben a szezon egyik legnagyobb helyzetét hagyta ki.

Kuba balról belőtt labdája elsuhant a Barca-védők lába mellett, középen Alexander Sørloth érkezett, azonban a norvég válogatott támadó három méterről az üres kapu fölé lőtt.

A 68. percben eldönthette volna a meccset a Barcelona.

Az fantasztikusan futballozó Dembélé jobbról betört a tizenhatoson belülre, a középre passzolt az érkező Gavinak, aki kilenc méterről a felső lécre belsőzött.

Ter Stegen majdnem összehozta a hosszabbítást a Sociedadnak Forrás: AFP/Pau Barrena

A folytatásban a Barcelona kontrollálta a játékot, de nem tudta lezárni a meccset egy második góllal, és a 88. percben erre majdnem rá is fizetett. Egy hazaadás után Marc-Andre ter Stegen eladta a labdát, így Robert Navarro ziccerbe került, de a 20 éves játékos közeli lövését a német válogatott kapus óriási bravúrral védeni tudta, ezzel helyrehozva a hatalmas hibáját.

A hajrában a baszk csapat mindent megtett az egyenlítésért, a 93. percben még Ter Stegennek kellett védenie Jon Olasagasti 14 méteres bombáját, így a német kapusból végül hős lett, csapata pedig bejutott a legjobb négy közé a Király-kupában.

Király-kupa, negyeddöntő:
FC Barcelona-Real Sociedad 1-0 (0-0)
gólszerző: Dembélé (52.)
kiállítva:
Brais Mendez (40.)