Vágólapra másolva!
Az angol Daily Mail azt írja, hogy Youssoufa Moukoko, a Borussia Dortmund kameruni születésű német válogatott támadója is belekeveredett az életkorcsalási botrányba, ugyanis komoly esély van rá, hogy 18 helyett valójában 22 éves.

A Dortmund támadója a torna legfiatalabb játékosaként ott volt a katari világbajnokságon, ráadásul a vb nyitónapján ünnepelte 18. születésnapját. A kétszeres német válogatott támadót állítólag a Chelsea és a Newcastle United is szívesen megvásárolná, azonban az életkorcsalási botrány miatt könnyen lehet, hogy mindkét Premier League-csapat kihátrál az üzletből.

Moukoko a kameruni Yaounde-ban született, majd 2014-ben Németországba költözött, ahol örökbe fogadták. Németországban most azt állítják, hogy felfedeztek egy 2000-es születési anyakönyvi kivonatot, amely Yousouffa Mohamadou nevet tartalmazott, és a Dortmund csatárához köthető.

Moukoko (középen) a japánok ellen elveszített meccsen lépett pályára a világbajnoksáhon Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christian Charisius

Mint ismert, a Kamerun U17-es válogatottja épp a közép-afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjére készült, amikor kiderült, hogy a 30 fős keretből 21-en megbuktak a korhatár-teszteken. Jean Pierre Fiala szövetségi edző ez után új játékosokat hívott be a keretbe, de kiderült, hogy közöttük is volt 11 túlkoros.

Az osztrák Laola1 hírportál részletesen beszámolt arról, hogy Moukoko nevelőapja elküldte az állítólagosan feltárt születési anyakönyvi kivonatot egy újságírónak. A játékos örökbefogadása 2022-ben bukkant fel, de most a korhatárcsalással kapcsolatos vizsgálat állítólag kétségeket ébresztett Moukoko 18 éves korának jogosságával kapcsolatban.

A német válogatott támadó életkorával kapcsolatban azért is kétségek merültek fel, mert állítólag nála jóval idősebb partnerekkel volt együtt a korai tinédzserkorában.