Bukott sztárfocistával erősített az Atlético Madrid

Atletico de Madrid v FC Barcelona - LaLiga Santander soccer La Liga Atletico de Madrid FC Barcelona Memphis Depay Barcelona Netherlands LaLiga Santander Civitas Metropolitano Stadium January 8 2023 Madrid Spain. Horizontal SPORT FOOTBALL PLAYER TEAM
Memphis Depay centre-forward of Barcelona and Netherlands sitting on the bench during the LaLiga Santander match between Atletico de Madrid and FC Barcelona at Civitas Metropolitano Stadium on January 8, 2023 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Barcelonától a holland válogatott Memphis Depayt.

A Barcelonánál számkivetetté vált holland támadó két és fél évre szóló megállapodást írt alá a fővárosi együttessel, amely a Chelsea-hez igazolt Joao Félix pótlására szerződtette a 28 éves támadót.

A hírek szerint a csatárért 3 millió eurót fizetett az Atlético, az összeg bizonyos feltételek teljesülése esetén egymillió euróval emelkedhet a nyáron. A két klub közötti megállapodás pedig tartalmaz egy vételi opciót a katalánok számára a belga válogatott Yannick Carrasco játékjogát illetően, ám ezzel a lehetőséggel nem kötelező élniük.

A játékos csütörtökön már átesett az orvosi vizsgálatokon, illetve a szerződésének aláírása előtt már részt vett az Atlético edzésén is. Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője a szombati Valladolid elleni bajnokin már számíthat az új szerzeményre.

Depay a 2011-es idényben mutatkozott be a PSV első csapatában. Ezt követően nagy reményekkel igazolta le a Manchester United, ahol csúnyán megbukott, majd a francia Olympique Lyon szerződtette, ahol ismét magára talált. A Barcelonához Lionel Messi távozása után érkezett, ám másfél év alatt lejátszott 42 meccse során csak 14 gólja és két gólpassza volt, ami elmaradt a várakozásoktól.