Új igazgatója van a német labdarúgó-válogatottnak

BVB-HSV Hamburg Hamburg Soccer 1.Bundesliga SPORT SPORTS Spo Horizontal
firo football,soccer, 05.08.2011 1st Bundesliga, season 2011/2012 BVB Borussia Dortmund - Hamburger Sport Verein HSV Hamburg Hamburg (3:1) Hamburg Rudi Voller and Oliver Bierhoff (Photo by firo Sportphoto / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi szövetségi kapitányt, Rudi Völlert nevezték ki a német labdarúgó-válogatott igazgatójának.

Az 1990-ben világbajnok ex-játékos február 1-jén lát munkához, és a szövetség (DFB) tájékoztatása szerint a dicstelen világbajnoki szereplés után az a feladata, hogy kivezesse a Nationalelfet a "teljesítmény- és hangulatgödörből". A nemzeti csapat már a csoportkörben búcsúzott a katari vb-n.

Rudi Völler (balra) és elődje, Oliver Bierhoff Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Firo Sportphoto

"A Bayer Leverkusennél töltött nagyszerű évek után visszatérek oda, ahol edzőként csodálatos időket éltem meg"

- mondta a 62 éves Völler, aki részben elődje, a decemberben lemondott Oliver Bierhoff munkakörét veszi át. Rajta kívül a vb után létrehozott munkacsoportban többek között Oliver Kahn, Karl-Heinz Rummenigge és Matthias Sammer is helyet kapott.

Völler a 2002-es világbajnokságon szövetségi kapitányként a döntőig vezette a német válogatottat - amely ott kikapott a braziloktól -, majd 2004-ben lemondott. Később sportvezetőként a Leverkusen ügyvezetőjeként dolgozott, de tavaly nyáron távozott tisztségéből, és már csak felügyelőbizottsági tagként, valamint nagykövetként segítette a klubot. Ezeket a feladatait most felfüggeszti szövetségi munkája miatt.

Bierhoff 18 év után távozott a DFB kötelékéből, és az összes válogatottért, valamint az akadémiáért volt felelős.