A világ leghíresebb focistái is Pelé zseniális cseleit másolták - videó

Horizontal FOOTBALLEUR MATCH AMICAL ANNIVERSAIRE-PERSONNE EN PIED ACTION SPORT EN PIED
Former Brazilian soccer star, Edson Arantes do Nascimento, known as Pelé (L), plays the ball during a friendly soccer match opposing Brazil to world soccer star to celebrate Pele's fiftieth birtday in Milan on October 31, 1990. (Photo by Gerard MALIE / AFP)
Vágólapra másolva!
Nyolcvankét esztendős korában elhunyt Pelé, háromszoros világbajnok brazil labdarúgó, a sportág és a sportvilág legendás alakja. Az internetre nemrégiben felkerült egy videó a brazil támadó cseleiről, amiket a futballvilág legnagyobb játékosai Cruyff-tól Zidane-ig mind lemásoltak később.

Pelé legnagyobb sikereit a válogatottal érte el, 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett, ami más labdarúgónak még nem sikerült. Pelét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az évszázad sportolójává választotta, míg a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) neki ítélte az évszázad futballistája elismerést, illetve 2014-ben a sportág nemzetközi szövetsége (FIFA) tiszteletbeli aranylabdásnak nyilvánította, amit aktív játékos korában brazilként még nem kaphatott meg.

Az internetre nemrégiben felkerült összeállítás alapján

a világ leghíresebb focistái mind Pelé cseleit másolták.

A spanyol Andres Iniestán a francia Zinedine Zidane-ig a labdakezelés legfinomabb trükkjeit, Cristiano Ronaldo és Ronaldinho ritmusváltásait, Messi eszméletlen helyzetfelismeréseit, Neymar testcseleit mind meg lehet találni az alábbi videóban, ami azt bizonyítja, hogy először Pelé csinálta meg a pályán a zseniális trükköket.