Hiába nyomoznak a Juventus ellen, vb-győztes focistáról álmodoznak a klubnál

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Döntő, finálé, Argentína-Franciaország, Argentína, Franciaország, 2022.12.18.
France's forward #07 Antoine Griezmann (L) fights for the ball with Argentina's midfielder #20 Alexis Mac Allister during the Qatar 2022 World Cup final football match between Argentina and France at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 18, 2022. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
Hiába van nagy bajban az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus - újraindult a pénzügyi szabálytalanságok miatt indított nyomozás, és még az is felvetődött, hogy ismét kizárják a csapatot az élvonalból -, nem kisebb tervvel állt elő a klub, mint hogy megszerzi a focivébé egyik nagy felfedezettjét, az argentinok világbajnok játékosát, Alexis Mac Allistert.

Már az is nagy kérdés, hogyan akarja megvalósítani az igazolást egy olyan klub, amelyik hamis adatokkal dolgozott az átigazolási piacon, hogy így növelje a klub értékét, valamint olyan összegek is bekerültek a könyvelésbe, amelyek a valóságban soha nem jutottak el a címzettekhez - november végén ráadásul a teljes vezetőség távozott -, de

a Juventusnál komolyan gondolják, hogy ennek ellenére tovább erősítik a csapatot.

Nem kisebb lap, mint a olasz La Gazzetta dello Sport értesülése szerint ugyanis

a torinói együttesben köthet a katari focivébé egyik nagy felfedezettje, Alexis Mac Allister. A Juvénak azonban nem lesz könnyű dolga a megszerzésével, mert bár az újdonsült világbajnok nem zárkózik el a transzfertől, a Brighton 24 éves játékosáért kis túlzással fél Európa sorban áll.

Alexis Mac Allister lehet a Juventus nagy fogása Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

A hírek szerint minimum 40 millió euró összeget kellene kicsengetni a középpályásért,

a vb-n mutatott teljesítménye és a nagy érdeklődés miatt azonban nehezen elképzelhető, hogy a PL-csapat ennyiért megválna most tőle.

A Juventus pedig komoly gondban van, emiatt

az is felmerült a sajtóban, hogy a nyáron megválnának többek között Adrien Rabiot-tól és Weston McKennie-től is, így csökkentve a fizetéseket.

Ezek alapján pedig nagy kérdés, egy ekkora volumenű transzfer hogyan férne most bele a klub költségvetésébe.