Ezt Pelé is megkönnyezné: varázslatos fotót közölt a világűrből a NASA - fotó

Pelé galéria, foci, 2022.12.29., világbajnok brazil labdarúgó,  PELÉ díj díjátadás FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY TÁRGY
Zürich, 2014. január 13. Pelé egykori brazil futballcsillag, miután átvette a Tiszteletbeli Aranylabdát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke zürichi Aranylabda-gáláján 2014. január 13-án. (MTI/EPA/Steffen Schmidt)
Vágólapra másolva!
A csütörtökön, 82 éves korában elhunyt Pelé halálára a NASA (az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal) is reagált, méghozzá egy varázslatos képpel a világűrből.

A háromszoros világbajnok brazil labdarúgó-legenda emlékére közzétett

műholdfelvétel a déli égbolton látható Szobrász csillagkép egyik spirálgalaxisáról készült, amely éppen Brazília zászlajának három színében (sárgán, zölden és kéken) pompázik

- vette észre a Bors.

Pelé halála az egész világot sokkolta Forrás: MTI/EPA-KEYSTONE/Steffen Schmidt

A dél-amerikai ország természeti gazdagságát jelképező brazil lobogón zöld mezőben egy sárga rombusz látható, abban kék körben 27 csillag.

"A legendás Pelé halálára, akit sokan a szép játék királyaként ismernek" – fűzte hozzá többek között a NASA.

A kozmoszról lőtt képpel kapcsolatban további érdekesség, hogy Pelé imádott brazil klubján, a Santoson kívül csak az Egyesült Államok hajdani sztárcsapatában játszott: pályafutása végén, 1975-től 1977-ig erősítette a New York Cosmost.