Vágólapra másolva!
Csak harmadik lett a Ferencvárost irányító Sztanyiszlav Csercseszov az Év edzője választáson a hazai NB I-es klubelnökök szavazatai alapján, ami a történelmi siker után egészen nevetséges eredmény. Marco Rossi első helye a válogatott sikerei után nem meglepő - de, hogy lenne sikeresebb klubedző Csercseszovnál Magyarországon?

A zöld-fehérekkel a bajnokságban és a Magyar Kupában is didalmaskodó, valamint az Európa-ligában a csoportját az AS Monaco, a Trabzonspor és a Crvena zvezda előtt megnyerő FTC edzője mindössze két szavazatot kapott: a Kecskemét és a Puskás Akadémia első embere találta őt a legjobbnak, írja az Üllői129 (saját edzőre nem szavazhattak a klubvezetők).

A voksolást nagy fölénnyel nyerte a 7 szavazatot kapó Marco Rossi. A magyar válogatott szövetségi kapitánya idén tíz mérkőzésen 5 győzelem és 3 döntetlen mellett mindössze két vereséget jegyzett. A csapat a Nemzetek Ligája A osztályában második lett a csoportjában az Európa-bajnok olaszok mögött, megelőzve a németeket és a kétszer is legyőzött (1-0 a Puskás Arénában, 4-0 idegenben) angolokat.

A klubvezetők szavazatai alapján Rossi és Csercseszov között a második helyen az NB I-ben újonc Kecskeméti TE edzője, Szabó István végzett 3 szavazattal.