Neymar bohóckodásáért majdnem drágán megfizetett a Paris Saint-Germain

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) reacts after receiving a red card from French referee Clement Turpin during the French L1 football match between Paris Saint-Germain FC and RC Strasbourg Alsace at The Parc des Princes stadium in Paris on December 28, 2022. (Photo by JULIEN DE ROSA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain a világbajnokság utáni pihenőjét töltő Lionel Messi nélkül egy 96. percben értékesített büntetővel tudta csak legyőzni hazai pályán a Strassbourg csapatát a francia bajnokság 16. fordulójában.

Bár a friss világbajnok még nem tért vissza a francia fővárosba, nélküle sem volt tartalékosnak mondható Christophe Galtier csapata.

A PSG óriási mezőnyfölényben játszott az első félidőben (a labdabirtoklás aránya 76-24 százalék volt a javukra), a kapura tartó lövések számában viszont 7-5-re vezetett a Strassbourg a szünetben. Gólokban viszont a PSG volt a jobb, amelyik a 15. percben Marquinhos fejesével meszerezte a vezetést.

Fordulás után ismét a brazil védő volt a főszereplő, ezúttal azonban - hazai szempontból - negatív értelemben, ugyanis öngólt rúgott. És még csak eztán jött Neymar magánszáma: a brazil sztár a 61. és a 63. percben is kapott egy sárga lapot, a másodikat műesésért, így a bíró kiállította, a PSG pedig emberhátrányba került.

A PSG nem tudott újítani, de szerencséjükre ott volt a pályán Kylian Mbappé, és a vb-döntőben három tizenegyest is értékesítő francia klasszis a 90+6. percben ezúttal sem hibázott, megmentve így a szégyentől a sztárcsapatot.

Eredmény, Ligue 1, 16. forduló:
PSG - Strassbourg 2-1 (1-0)
gól: Marquinhos 15., Mbappé 90+6. (11-esből), ill. Marquinhos 52. (öngól)
piros lap: Neymar 63. (második sárga lap)