Már a németek is megszégyenítették Manuel Neuert

fbl Horizontal
Manuel Neuer döbbenten veszi tudomásul, hogy a német válogatott vereséggel kezdte a katari vb-t
Vágólapra másolva!
A Kicker német szaklap kiadta szokásos féléves listáját a Bundesliga legjobbjairól. A kapusok rangsorában van meglepetés, a védők között pedig egy örömhír a magyar drukkerek számára.

A szaklap világklasszis, nemzetközi szintű és hazai (azaz németországi) szintű csoportokra osztva osztályozza a német élvonal legjobbnak vélt játékosait.

A legfelső kategória a kapusok és a védők (a középpályások és a támadók rangsora ezt követően jön majd ki) között nem találtak világszínvonalú produkciót, illetve játékost, ami egy kicsit a német liga színvonalát is beárnyékolja.

A kapusok rangsorában két svájci válogatott játékos vezet: a dortmundi Georg Kobel mögött a válogatottal a vb-t is megjárt Yann Sommer következik, őket pedig a franfurti Kevin Trapp követi. A német válogatottal a világbajnokság csoportköre után búcsúzó, majd hazatérve a lábát törő

Manuel Neuer, akinek első helye éveken át megkérdőjelezhetetlen volt a listán, ezúttal csak a hetedik helyre került.

Manuel Neuer nem karrierje legjobb évét zárja, az biztos Forrás: AFP/Philip Fong

A listáról hiányzik a korábban rendre az élmezőnyben végző Gulácsi Péter, aki októberi súlyos sérüése óta nem játszott az értékeléshez elegendő számú mérkőzést.

A védők között első helyre a Bayern München francia klaszisa, a francia Dayot Upamecano került, megelőzve a freiburgi Matthias Gintert. A vb első csoportmeccsén mégsérülő Luca Hernández a harmadik a sorban, de ő már csak a harmadik kategória első helyére fért oda.

A 7-9. helyen az RB Leipzig védő triója található a horvát Josko Gvardiollal, a szenegáli válogatott Abdou Diallóval, és a magyar válogatott hátsó sorának oszlopával, Willio Orbannal.