A FIFA újabb elképesztő ötletét már a csapatok sem viselték el, a szövetség gyermeteg bosszút állt

fbl Horizontal
Gianni Infantino döbbenetes nyilatkozatot tett
Vágólapra másolva!
Európa elitklubjai komoly csapást mértek a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségre (FIFA), miután visszautasították a szervezet legújabb javaslatát.

A FIFA 2025-től új, nyári, 32 csapatos klubvilágbajnokságot akart elindítani az Egyesült Államokban,

ám a csapatoknak a katari tárgyalások során mutatott negatív reakciója után az irányító testületnek mihamarabb új megoldást kell találnia, ha szeretné megőrizni ezt az ötletet. A szövetség évek óta törekszik a klubvilágbajnokság újraindítására: tavaly egy 24 csapatos versenyt terveztek Kínában, de végül a világjárvány miatt azt törölték.

A FIFA abban reménykedett, hogy a 220 vezető európai klub érdekeit képviselő Európai Klubszövetség (ECA) múlt heti, dohai ülésén sikerül megkötni az üzletet, de Gianni Infantino elnök számára is világossá vált, hogy a csapatok nem támogatják az ötletet.

Gianni Infantino nem volt elégedett a klubok ellenzése miatt Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A FIFA az ítéletet követő percekben megtagadta az év végén lejáró egyetértési megállapodás meghosszabbítását az ECA-val.

Az egyetértési megállapodás egy, a FIFA és a klubok közötti szerződés, amely a nemzetközi mérkőzésnaptárt, a játékosok elengedésének dátumait és a kluboknak fizetett kompenzációkat a válogatott szünetekben.

Ha nem kötnek új megállapodást, az azt jelenti, hogy

a klubok megtagadhatják, hogy játékosaik a következő, márciusi válogatott szünetben hazájuk színeiben játszanak.

Forrás

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!