Vágólapra másolva!
A spanyol Libertad Digital értesülései szerint a Real Madriddal három Bajnokok Ligáját nyerő Zinédine Zidane mindenben megegyezett a Francia Labdarúgó Szövetséggel arról, hogy a katari világbajnokság után átveszi a válogatott irányítását Didier Deschamps-tól.

Didier Deschamps-nak 2022 decemberéig van szerződése a Francia Labdarúgó Szövetséggel, azonban Zidane a katari világbajnokságon elért eredménytől függetlenül átveszi a helyet a torna után.

Zidane 2021 júniusában hagyta el a Real Madridot, azóta rengeteg top csapattól kapott ajánlatot, ő azonban sosem tagadta, hogy a francia válogatott szövetségi kapitánya szeretne lenni.

Zinédine Zidane a francia válogatott szövetségi kapitánya Forrás: AFP/Shaun Botterill

A francia legenda már azt is eldöntötte, hogy az a David Bettoni lesz a segédezdője, aki legutóbb a Real Madridnál segítette a munkáját.

Zidane-t már tavaly nyáron is kérdezték a francia válogatottról. Akkor azt mondta, még nem végzett a nemzeti csapattal. A szövetség elnökét, Noel Le Graet-t is kérdezték Zidane esetleges kinevezéséről, amire azt válaszolta: "Zidane egy napon megérkezik a francia válogatotthoz. Mikor? Nem tudom."

Az 50 éves Zinédine Zidane 2016-tól 2018-ig, majd 2019-től 2021-ig volt a Real Madrid edzője, háromszor Bajnokok Ligáját, kétszer pedig spanyol bajnokságot.