Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Szerdán este a Szoboszlai Dominikkel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 4-0-ra nyert az ukrán Sahtar Donyeck vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája F csoportjának utolsó fordulójában. A lipcsei csapat már a kilencedik percben megszerezte a vezetést, a gólban pedig Szoboszlai kulcsszerepet játszott. A 62. percben aztán a 26-szoros magyar válogatott játékos is betalált, ezzel pedig eldöntötte a mérkőzést.

A Sahtar Donyeck próbálta kihozni a labdát, de a lipcsei csapat keményen letámadott, Szoboszlai pedig labdát szerzett az ukrán térfélen.

Szoboszlai (középen) kulcsszerepet játszott a Lipcse első góljában Forrás: AFP/Janek Skarzynski

A megszerzett labdával indult a kapu felé a francia válogatott Christopher Nkunku, aki kiugratta ziccerben Timo Wernert, akinek a közeli lövését Anatoliy Trubin védeni tudta, de a kipattanóra Nkunku érkezett, aki közelről az üres kapuba passzolt.

A második félidő elején a Lipcse a portugál André Silva góljával növelte az előnyét, majd a 62. percben Szoboszlai eldöntötte a meccset. A 26-szoros magyar válogatott középpályás Nkunkutól kapott egy remek kiugratást, megtolta a labdát a kapus mellett, majd az üres kapuba lőtt.

Az RB Leipzig az F csoport második helyéről várhatta a találkozót, 4-0-s győzelmével pedig bebiztosította a helyét a legjobb 16 között.

Mindent egy helyen az Eb-ről