Spanyol sztárcsapatok vinnék a magyar válogatott csodagyerekét

Germany - Hungary Sports soccer Nations League A Horizontal
23 September 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Nations League A, Germany - Hungary, Group stage, Group 3, Matchday 5, Red Bull Arena, Germany's Thomas Müller (r) wears the captain's armband and fights for the ball with Milos Kerkez of Hungary. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A relevo.com értesülései szerint a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Sevilla, az Atlético Madrid és a Celta Vigo is kinézte magának a magyar válogatott 18 éves balhátvédjét, a holland AZ Alkmaar csapatában futballozó Kerkez Milos.

A vajdasági születésű balhátvéd 2021 februárjában került Győrből az AC Milan Primavera csapatához, egy évvel később azonban elfogadta a holland AZ Alkmaar ajánlatát, mert meg akarta mutatni magát a felnőttek között. A 18 éves balhátvéd valósággal berobban a holland csapatba. Az idei szezonban 23 meccsen három gólt lőtt, kiosztott hat gólpasszt és már a magyar válogatottban is bemutatkozhatott.

A relevo.com értesülései szerint Kerkezre három spanyol csapat, az Atlético Madrid, a Sevilla és a Celta Vigo is felfigyelt, nem mellesleg a Bajnokok Ligája idei meglepetéscsapata, a B csoportból már továbbjutott Club Brugge is érdeklődik a kétszeres magyar válogatott játékos iránt.

Kerkez Milos a németek elleni Nemzetek Ligája-meccsen debütált a magyar válogatottban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

Kerkezért idén januárban két millió eurót fizetett a holland csapat a Milannak, a remek teljesítményének köszönhetően azonban piaci értéke hét millió euróra ugrott, amit állítólag az olasz bajnokságban szereplő Lazio is szívesen kifizetne.

A 18 éves balhátvéd szerződése 2026 nyaráig érvényes, az AZ Alkmaar pedig nem szeretne megválni egyik legnagyobb értékétől, viszont a relovo.com kiemeli, hogy érkezhet olyan ajánlat, ami gondolkodóba ejtheti a holland csapat vezetőségét.