Vágólapra másolva!
A Barcelona úgy fordított Pamplonában, és győzte le 2-1-re a házigazda Osasunát a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának keddi játéknapján, hogy több mint egy órán keresztül emberhátrányban futballozott. Robert Lewandowski mellett a kispadon ülő Gerard Piquét is kiállította a játékvezető, így a katalán legendának nem a legszebb módon ért véget a pályafutása. A meccs után az is kiderült, a védő mit mondott Jesús Gil Manzano játékvezetőnek.

A félidőben a visszavonulását nemrégiben bejelentő Gerard Piqué - aki szombaton játszotta utolsó meccsét és ezúttal a cserepadon ült - addig reklamált a bírónál, amíg az kiállította, így a legendás hátvéd piros lappal búcsúzott a profi futballtól.

Piqué többek között azt kifogásolta - nem éppen irodalmi stílusban -, hogy az Osasuna vezető gólját megelőzően a bíró jogtalanul ítélt szögletet.

Gerard Piquét a kispadról állítoták ki az utolsó meccsén Forrás: AFP/Cesar Manso

„Láttad, hogy mire ítéltél szögletet? A bírók közül te csesztél ki velünk messze a legtöbbször. Kiba..ott szégyen vagy. Sz..ok a k...a anyádra!" – mondta a Barcelona védője a játékvezetői jelentés szerint.

Nem csoda, hogy Manzano azonnal felmutatta a piros lapot. Ilyen esetekben a spanyol liga illetékes bizottsága akár hatmeccses eltiltást is kiszabhat, de a visszavonulása miatt Piquét ez már nem igazán érinti.