Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a Paris Saint-Germain 5-0-ra győzött hazai pályán az Auxerre ellen.

A várakozásoknak megfelelően nagy fölényben játszott a PSG, amely már a 11. percben megszerezte a vezetést Kylian Mbappé révén. Pár perccel később a párizsiak kapuja előtt adódott nagy helyzet, de M'Baye Niang lövését Gianluigi Donnarumma hatalmas bravúrral hárította.

A PSG mindössze két lövéssel próbálkozott a szünetig, ilyen gyenge első félidőt legutóbb 2021. május 23-án produkált a csapat.

Kylian Mbappé kezdte a gólgyártást, kiütéssel nyert a PSG Forrás: AFP/Franck Fife

Aztán rögtön a fordulás után tovább növelte előnyét a PSG, az 51. percben Nuno Mendes cselezgetett a tizenhatoson belül, majd a középre tett labdáját Carlos Soler csúsztatta fejjel a jobb alsó sarokba. A spanyol középpályás aztán hat perccel később zseniális passzt adott Achraf Hakiminek, aki a félpályáról törhetett kapura, majd higgadtan értékesítette a ziccert. A folytatásban sem állt le a párizsi sztárcsapat, a hajrában még Renato Sanches és a csereként beállt Hugo Ekitike is betalállt, ezzel beállítva az 5-0-s végeredményt.

A PSG legutóbb március 20-án, a Monaco elleni bajnokin szenvedett vereséget, vagyis sorozatban 31 tétmérkőzésen nem talált legyőzőre, ezzel jelenleg a legstabilabban teljesítő csapat Európában.