Kondás Elemér botrány csinált a sajtótájékoztatón csapata kínos veresége után - videó

Kondás Elemér - Miskolc, DVTK edző
Kondás Elemér, az NB I utolsó helyén álló Vasas edzője
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában a Vasas 3-0-ra kikapott a Debrecen csapatától az Illovszky Rudolf Stadionban. A találkozó után Kondás Elemér, az angyalföldi csapat edzője rendkívül ingerült volt, mert úgy érezte, a Debrecen edzője túl sokat beszélt a lefújást követő sajtótájékoztatón, ezzel pedig megváratta őt.

Az nb1.hu beszámolója szerint Kondás Elemér feszülten kezdte a sajtótájékoztatót, méghozzá a várakozás miatt. Az MLSZ érvényben lévő sajtórendje szerint a lefújás után tíz perccel kell megtartani az első sajtótájékoztatót, méghozzá a vendégek vezetőedzőjének a részvételével. További lényeges rész, hogy abban az esetben, ha egy csapatnak külföldi edzője van, akkor a klubnak kötelessége tolmácsot alkalmaznia, aki a nyilatkozatok során lefordítja az edző válaszait a sajtó munkatársainak, illetve az edzőnek előtte a kérdéseket.

Kondás Elemér, az NB I utolsó helyén álló Vasas edzője Fotó: Csudai Sándor - Origo

Így történt ez a vasárnapi összecsapást követően is, azonban Kondás Elemér szerint a Debrecen edzője, a szerb Szrdjan Blagojevics a kelleténél többet időzött az újságírók társaságában.

– mondta Kondás, majd odafordult a sajtótájékoztatót moderáló Ádám Erikhez, a Vasas marketingvezetőjéhez és kérdezte tőle: „Nem?"

Ádám Erik jelezte, hogy a sajtótájékoztató angol nyelven zajlott, amelyet még fordítani is kellett, de Kondást ez sem zavarta:

- tette hozzá Kondás Elemér, akinek a szeptemberi kinevezése óta csak két meccset tudott megnyerni az angyalföldi csapat, amely jelenleg az utolsó helyen tanyázik az NB I-ben.