Brutális talpalás miatt a Barcelona és a Bayern egykori focistája is piros lapot kapott

fbl Horizontal
Real Sociedad's Norwegian forward Alexander Sorloth vies with Sevilla's French defender Tanguy Nianzou (R) during the Spanish league football match between Sevilla FC and Real Sociedad at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville on November 9, 2022. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Sevilla hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Real Sociedadtól.

Azután, hogy a korábban a Lipcsében is játszó Alexander Sorloth megszerezte a vezetést a vendégeknek, Ivan Rakitic és Tanguy Nianzou is azonnali piros lapot kapott talpalásért, így kilenc emberrel kellett folytatnia a Sevillának. A 21. században a hazaiaknak még nem volt sem Rakiticnél idősebb, sem Nianzounál fiatalabb kiállítottja, ez a két rekord hat percen belül dőlt meg.

A francia kiállítása után aztán azonnal jött egy újabb Sociedad-gól Brais Mendez révén, ám az első félidő ráadásában Rafa Mir találata visszahozta a hazai reményeket.

A második játékrészben azonban nem volt reális egyenlítési lehetősége az andalúziaiaknak, a hatalmas fölényben focizó vendégeknek pedig a rengeteg kihagyott helyzet is belefért. A 2-1-es győzelemmel a Real Sociedad – átmenetileg – fellépett a tabella harmadik helyére, míg a Bajnokok Ligájából az Európa-ligába áteső Sevillát továbbra is a kiesés veszélye fenyegeti.

La Liga, 14. forduló:
Sevilla–Real Sociedad 1-2 (1-2)
Almería–Getafe 1-0 (1-0)
Espanyol–Villarreal 0-1 (0-0)