Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Philadelphia Union vezetőedzője, Jim Curtin elárulta a jövőbeli terveit és a véleményét, miszerint az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) 2026-ra a világ legjobb ligájává válhat.

Az MLS fináléjában a magyar válogatott Gazdag Dániel csapata szombat este a Los Angeles FC-vel játszik idegenben. A találkozó előtt az Év edzőjének választott Jim Curtin, a Philadelphia Union mestere adott interjút.

„A stadionok, a létesítmények, az ide érkező játékosok és edzők alapján

– mondta a Philadelphiát 2014 óta irányító amerikai szakember.

Az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen fog otthont adni a 2026-os világbajnokságnak, amelyet a liga is jó lehetőségnek tart a népszerűségének növekedése érdekében.

A 43 éves Curtin hozzátette, hogy

szeretné magát a jövőben Európában is kipróbálni edzőként, ha olyan helyzet adódik.

A szombati döntővel kapcsolatban a nagyrészt a saját akadémián nevelt focistákra támaszkodó Philadelphia edzője elmondta, nem azt tekinti elsődleges feladatnak, hogy a Los Angeles-iek legnagyobb sztárját, Carlos Velát megállítsák, a mexikóit ugyanis szerinte nem is lehet.

„Amit tehetünk egy ilyen tehetséges játékossal, az az, hogy megpróbálhatjuk irányítani, hogy hol kaphatja meg a labdát a pályán. Arra próbáljuk majd kényszeríteni, hogy ne tudjon előrefelé játszani, mert

– nyilatkozta Curtin. – Nagyszerű lenne szombaton nyerni és semmi mást nem szeretnék ennél jobban elérni Los Angelesben a szurkolóink számára, de

Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről