Ronaldo nélkül elképesztően fordulatos meccset játszott a Manchester United - videók

fbl Horizontal
Manchester United's French striker Anthony Martial (R) watches as Aston Villa's English defender Calum Chambers (L) headers the ball during the English League Cup third round football match between Manchester United and Aston Villa at Old Trafford in Manchester, north west England, on November 10, 2022. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol Ligakupa 3. fordulójának egyetlen csütörtöki mérkőzésén a Manchester United hazai pályán 4-2-re győzte le az Aston Villát, így bejutott a sorozat legjobb 16 csapata közé.

A városi rivális City szerdán a Chelsea elleni rangadót megnyerve került a nyolcaddöntő mezőnyébe, ám ahogy a legtöbb élvonalbeli csapat, úgy a United – és a Villa – sem a legerősebb felállásában állt ki a Ligakupa-mérkőzésre.

Múlt vasárnap éppen egymás ellen játszott ez a két együttes a bajnokságban, akkor

Birminghamben 3-1-re tudott nyerni az Aston Villa, ám az ottani kezdőcsapatokból csak négy-négy játékos kezdett az Old Traffordon is. Cristiano Ronaldo betegség miatt hiányzott a hazaiaktól a csütörtöki találkozón.

A Manchester United jutott a legjobb 16 közé az angol Ligakupában Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Az első félidőben a hazaiak játszottak fölényben, ám ez leginkább a mezőnyben érződött és támadásban csak egy lesgólig jutottak Bruno Fernandes jóvoltából. A túloldalon Douglas Luiz szöglete volt a legveszélyesebb helyzet, aminél a csavarodó labdát Scott McTominay fejelt ki a gólvonalról.

A második játékrész első öt percében több érdekesség történt, mint a teljes első félidőben:

előbb a vendégek egy kiugratás után Ollie Watkins révén megszerezték a vezetést, majd a középkezdés után szinte azonnal Fernandes középre passzolt labdáját Anthony Martial lőtte a kapu üresen maradt felébe.

Tízpercnyi nyugodtabb játék után ismét a birminghamiek kerültek előnybe: egy beadás után a két perccel korábban beállt

Leon Bailey fejelte vissza a labdát, amibe Diogo Dalot ért bele szerencsétlenül és a saját kapujába rúgta.

Azonban ezúttal is egyenlített szinte rögtön a United: noha Marcus Rashford előbb a kapufát találta el egy indítás után, néhány perccel később pontosabb volt az angol támadó.

A rendes játékidő hátralévő részében egyértelműen a hazaiak domináltak, mégis

egy óriási védelmi hiba után szerezték meg a győztes gólt: Bruno Fernandes volt eredményes egy megpattanó lövésből.

Az Aston Villának erre már nem volt válasza és lényegében lehetősége sem. A számos helyzetet kidolgozó United azonban Alejandro Garnacho szenzációs beadása után McTominay révén a hosszabbítás elején eldöntötte a meccset. így a hazaiak jutottak be a sorozat legjobb 16 csapata közé.

Angol Ligakupa, 3. forduló:
Manchester United–Aston Villa 4-2 (0-0)