A Manchester City rangadót nyert, minden londoni sztárcsapat kiesett az angol Ligakupából

fbl Horizontal
Manchester City's English midfielder Jack Grealish (2R) shoots but fails to score during the English League Cup third round football match between Manchester City and Chelsea at the Etihad stadium in Manchester, northwest England on November 9, 2021. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az Arsenal, a Tottenham és a Chelsea is elveszítette az első mérkőzését az angol Ligakupában, így egyik csapat sem jutott be a sorozat legjobb 16 csapata közé. A fővárosiak közül a többi, még ebben a körben versenyben lévő élvonalbeli klub – a Brentford, a Crystal Palace és a West Ham United – is búcsúzott, ez a három csapat büntetők után esett ki, ahogy a címvédő Liverpool is tizenegyespárbajra kényszerült a harmadosztályú ellenfele ellen.

Azután, hogy a kedden lejátszott hét találkozóról két élvonalbeli (Leicester City és Bournemouth) mellett egy másodosztályú (Burnley), három harmadosztályú (Lincoln City, Milton Keynes Dons és Charlton Athletic) és egy negyedosztályú (Gillingham) csapat jutott tovább, szerdán már jóval több Premier League-klubon volt a sor, hogy összecsapjon – leginkább egymással – a Ligakupában.

A legnagyobb rangadót a Manchester City és a Chelsea játszotta, ahol az első félidei gólcsend után Rijad Mahrez szabadrúgásból, Julián Álvarez pedig akcióból talált a kapuba, így

a tavalyi döntőst 2-0-ra győzte le Josep Guardiola együttese.

A Manchester City 2-0-ra győzte le a Chelsea-t Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A hazai pályán játszó Arsenal a Brighton ellen a 20. percben megszerezte a vezetést, de a korábbi londoni játékos, Danny Welbeck hamar egyenlített egy büntetőből. A második játékrészben pedig a vendégek kétszer is betaláltak, így

3-1-es győzelemmel búcsúztatták a Premier League listavezetőjét.

A harmadik londoni sztárcsapat, a Tottenham a Nottingham otthonában búcsúzott annak ellenére, hogy az utolsó 15 percben emberelőnyben futballozhattak.

A fővárosi klubok közül a maradék két élvonalbeli is búcsúzott szerdán:

a Crystal Palace-on a Newcastle kapusa, Nick Pope fogott ki a büntetőpárbajban, míg a West Ham szintén tizenegyesek után maradt alul a Blackburnnel szemben – a tizedik sorozatban volt az egyetlen hiba, a csapatkapitány, Angelo Ogbonna jóvoltából.

A Liverpool a mezőnyfölény ellenére nem tudott gólt lőni a harmadosztályú Derby County ellen, így az Anfielden is büntetőkre került sor.

A tizenegyespárbaj első körében rögtön hátrányba kerültek a liverpooliak, ám hamar visszahozták a reményt. A harmadik párban mindkét rúgó rontott, ahogy az ötödikként a labdához lépő vendégjátékos is, így Harvey Elliott gólja megmentette a szégyentől a címvédőt.

A legjobb tizenhat mezőnyében már csak egyetlen hely kiadó, amit a csütörtöki Manchester United–Aston Villa mérkőzés győztese fog betölteni.

Angol Ligakupa, 3. forduló, szerdai eredmények:
Arsenal-Brighton & Hove Albion 1-3 (1-1)
Newcastle United-Crystal Palace 0-0, büntetők után 3-2
Nottingham Forest-Tottenham Hotspur 2-0 (0-0)
Southampton-Sheffield Wednesday (III.) 1-1 (1-1), büntetők után 6-5
West Ham United-Blackburn Rovers (II.) 2-2 (1-1), büntetők után 9-10
Wolverhampton Wanderers-Leeds United 1-0 (0-0)
Liverpool-Derby County (III.) 0-0, büntetők után 3-2
Manchester City-Chelsea 2-0 (0-0)