Vágólapra másolva!
Csütörtök este a labdarúgó Európa Konferencia-liga E csoportjában a Kerkez Milossal felálló AZ Alkmaar hazai 2-1-re legyőzte az ukrán Dnyipro csapatát, ezzel a holland együttes csoportelsőként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A találkozó után a kétszeres magyar válogatott balhátvéd megkapta a szurkolóktól a hangosbeszélő megafon, és azzal vezényelte az ünneplést. Nem mellesleg, az Instagramon megosztott fotója alá nem is akárki kommentált.

Az, hogy Kerkez a meccs végén megkapta a megafont, nem akármilyen dolog, mert a szurkolók nem szokták csak úgy odaadni bárkinek.

A 18 éves balhátvéd pillanatok alatt a holland csapat egyik meghatározó játékosa lett, és könnyen lehet, hogy hamarosan top csapatok fognak kopogtatni az ajtaján.

A szurkolókkal való közös éneklésről Kerkez megosztott egy képet az Instagram-oldalán, a kép alá pedig odakommentelt Fabrizio Romano, az átigazolási hírekben jártas olasz újságíró, aki már annyira komoly név a szakmában, hogy volt olyan klub, ahol már azzal viccelődtek, hogy majd akkor lesz csak hivatalos egy átigazolás, ha azt Romano is megírja.

Fabrizio Romano top-játékosnak tartja Kerkez Milost Forrás: milos_kerkez3/Instagram

Az olasz újságíró feltűnése könnyen jelentheti azt, hogy komoly érdeklődés van a magyar válogatott játékos iránt, akinek hétről hétre növekszik a piaci értéke.

Néhány napja már olyan hírek is felmerültek, hogy Kerkezre három spanyol csapat, az Atlético Madrid, a Sevilla és a Celta Vigo is felfigyelt, nem mellesleg a Bajnokok Ligája idei meglepetéscsapata, a B csoportból továbbjutott Club Brugge is érdeklődik a kétszeres magyar válogatott játékos iránt.

A vajdasági születésű balhátvéd 2021 februárjában került Győrből az AC Milan Primavera csapatához, egy évvel később azonban elfogadta a holland AZ Alkmaar ajánlatát, mert meg akarta mutatni magát a felnőttek között. A 18 éves balhátvéd valósággal berobban a holland csapatba. Az idei szezonban 24 meccsen három gólt lőtt, kiosztott hat gólpasszt és már a magyar válogatottban is bemutatkozhatott.