Vágólapra másolva!
Kisorsolták az Európa-liga nyolcaddöntőit, ahol a magyar bajnok Ferencváros, mivel csoportelsőként végzett az ősszel, csak februárban tudja meg, hogy ki lesz az ellenfele. A legnagyobb rangadó a Barcelona-Manchester United párharc lehet, de tavasszal izgalmas összecsapásnak ígérkezik az Ajax és az Union Berlin, illetve a Sevilla és a PSV párosítás is.

Az Európa-ligában rájátszásnak nevezett szakasz következik, amelyben a csoportmásodikok lesznek a kiemeltek, hozzájuk sorsolták a Bajnokok Ligájában harmadikként végző csapatokat. Egy nemzetből nem kerülhettek össze csapatok.

Csoportelsőként végzett az Arsenal (angol), a Betis (spanyol), a Fenerbahce (török), a Ferencváros (magyar), a Feyenoord (holland), a Freiburg (német), a Real Sociedad (spanyol), a Union Saint-Gilloise (belga) csapata.

Ezek a csapatok a február 24-i sorsoláson tudják meg, ki lesz a következő ellenfelük.

A csoportelsők kiemeltek lesznek, egymással nem játszhatnak – vagyis a playoffból érkezők közül kapnak ellenfelet –, és a nyolcaddöntő visszavágóját játsszák majd hazai pályán.

Csoportmásodikként végzett a Manchester United (angol), a Midtjylland (dán), a Monaco (francia), a Nantes (francia), a PSV (holland), a Rennes (francia), a Roma (olasz), és az Union Berlin (német).

Schäfer András Union Berlinje csak a Leverkusent kerülheti el, míg Sallai Roland (Freiburg) és Szalai Attila (Fenerbahce) együttese a Ferencvároshoz hasonlóan csak a február 24-i, következő körös sorsolásnál lesz érdekelt.

A sorsoláson az El-csoportmásodikok voltak a kiemeltek –

mindannyian BL-ből érkező ellenfelet kaptak –, és ők játsszák hazai pályán a visszavágót.

A Bajnokok-Ligájában csoportharmadikként végzett az Ajax (holland), FC Barcelona (spanyol), Juventus (olasz), Bayer Leverkusen (német), Sahtar Doneck (ukrán), Salzburg (osztrák), Sevilla (spanyol), és a Sporting CP (portugál) csapata.

A sorsolásnál a magyar válogatott legendás játékosa, Gera Zoltán segédkezett, aki a Fulham csapatával Európa-liga döntőt játszott 2010-ben.

A BL-ből kiesett Barcelona az angol Manchester Uniteddel játszik majd. A szebb napokat megélt olasz Juventus francia ellenfelet kapott az FC Nantes személyében.

A portugál Sporting a dán Midtjyllanddal mérkőzik majd meg. Az ukrán Sahtar Doneck a francia Rennes csapatával nézhet majd farkasszemet. A holland Ajax a német Union Berlinnel játszik majd.

A német Bayer Leverkusen a Fradi francia csoportellenfelével, a Monacóval mérkőzik meg. A spanyol Sevilla a holland PSV-vel vív meg majd a továbbjutásért. Az osztrák Salzburg az olasz AS Romával csaphat majd össze.

A párharcok első mérkőzéseit február 16-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A továbbjutók a nyolcaddöntőbe kerülnek, ahol már várják őket az El-csoportgyőztesek, köztük a magyar bajnoki címvédő Ferencváros. A nyolcaddöntő sorsolását február 24-én tartják, a tizenhat között a mérkőzéseket március 9-én, illetve 16-án játsszák.

A sorozat döntőjére május 31-én Budapesten, a Puskás Arénában kerül sor.


Európa-liga, nyolcaddöntők

FC Barcelona (spanyol) - Manchester United (angol)
Juventus (olasz) - FC Nantes (francia)
Sporting Lisszabon (portugál) - Midtjylland (dán)
Sahtar Doneck (ukrán) - Rennes (francia)
Ajax (holland) - Union Berlin (német)
Bayer Leverkusen (német) - AS Monaco (francia)
Sevilla (spanyol) - PSV Eindhoven (holland)
FC Salzburg (osztrák) - AS Roma (olasz)