A BL történetének legrosszabb csapata lett a skót bajnok

fbl Horizontal
Ajax's Dutch defender Devyne Rensch (L) and Rangers' US midfielder James Sands (R) go down after a clash during the UEFA Champions League Group A football match between Glasgow Rangers and Ajax at the Ibrox Stadium, in Glasgow, on November 1, 2022. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Ajax 3-1-re nyert Glasgow-ban, a Bajnokok Ligája utolsó fordulójában a Rangers otthonában. A hollandok ezzel az Európa-ligába kerültek, a skótok pedig utolsóként estek ki a csoportból.

A Rangers ezzel negatív rekordot állított fel, ugyanis az összes csoportmeccsét elveszítette – első skót csapatként.

Giovanni van Bronckhorst csapata még tovább is juthatott volna kedden, hiszen az Ajax is pocsékul szerepelt, de ehhez öt góllal kellett volna nyerni az Ajax ellen. Az amszterdamiak végül hat ponttal jutottak az El-be, ugyanis oda-vissza verték a Rangerst.

A Rangers így 22 gólt kapott a csoportkörben és mínusz 20-as gólkülönbséggel zárt. Ezzel megdöntötte a Dinamo Zagreb 2011-es rekordját, amikor a horvátok mínusz 19-es gólkülönbséggel zártak. A cseh Viktoria Plzen is hat vereséggel zárta a csoportkört, mínusz 19-es gólkülönbséggel, miután 4-2-re kapott ki a Barcelonától az utolsó körben.