Nagy nehezen nyert a bajnokságban a Fradi Európa-liga ellenfele

fbl Horizontal
Crvena Zvezda’s Gabonese midfielder Guelor Kanga shoots and scores a penalty during the UEFA Europa League group H football match between Crvena Zvezda Beograd and Ferencvaros at the Rajko Mitic stadium in Belgrade, on October 6, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Ha nem is könnyen, de győzött a szerb Szuper Liga 15. fordulójában a bajnoki címvédő, és a Ferencvárossal azonos Európa-liga-csoportban szereplő Crvena zvezda.

A belgrádi csapat a 16 csapatos élvonal középmezőnyében, a 9. helyen álló kragujeváci Radnicski 1923 otthonában lépett pályára. Milos Milojevic a Fradi elleni budapesti 2-1-es vereség után több helyen is változtatott a kezdőcsapaton, és ugyan a Zvezda komoly fölényben játszott (58-42 százalékos fölény a labdabirtoklásban, 13-4-es fölény a kapu felé tartó lövésekben), a meccs egyetlen gólját csak a 75. percben tudta megszerezni Alekszandar Katai.

A Crvena zvezdának ez ugyan még csak a 13. meccse volt, így is három pont előnnyel vezetik a tabellát a Bácska Topolya előtt.

A Zvezda négy forduló után 3 ponttal csak a negyedik helyen áll az Európa-liga H csoportjában, de ugyanúgy továbbjuthat még, mint a négyest 9 pontjával vezető Ferencváros.