Vágólapra másolva!
Csütörtök este a Ferencváros továbbjutott a labdarúgó Európa-ligában, miután a hazai pályán elért 1-1-es döntetlennel megnyerte a csoportját. A Fradin kívül mindössze három csapatnak sikerült már bebiztosítania csoportelsősségét egy körrel a vége előtt.

A Fradi öt meccs alatt 10 pontot szerzett a főtáblán, magyar együttes ilyen sikeres sosem volt még európai csoportkörben. A zöld-fehérek mellett még csak három együttes helye biztos a főtábláról, így a szenzációs továbbjutás még nagyobb bravúrnak tűnik.

A magyar válogatott Sallai Roland csapata, a Freiburg már továbbjutóként játszott döntetlent az utolsó görög Olimpiakosszal, így a tíz ponttal álló német együttes egy fordulóval a vége előtt megnyerte a kvartettet, mivel a csoport másik meccsén a 7 pontos azeri Karabag kikapott a Nantes csapatától.

Kristoffer Zachariassen gólöröme, a Ferencváros továbbjutott az Európa-ligában Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ugyancsak biztosan csoportelsőként zárt a belga Royale Union Saint-Gilloise és a spanyol Real Betis, amely hat ponttal előzi meg José Mourinho csapatát az AS Romát, valamint a szintén hét pontos Ludogoretst.