Egyre közelebb Lőw Zsolt ahhoz, hogy a Stuttgart edzője legyen

Lőw Zsolt, Chelsea
Lőw Zsolt: Ilyen lehetőséget nem szabad elszalasztani
Vágólapra másolva!
A legutóbbi sajtóértesülések szerint már csak Sebastian Hoenessnek és Lőw Zsoltnak van esélye elfoglalni a vezetőedzői posztot a német labdarúgó-bajnokságban utolsó előtti VfB Stuttgartnál, melynek kispadján a sereghajtó Bochum ellen szombaton sorra kerülő mérkőzésen még biztosan Michael Wimmer megbízott tréner ül majd.

A győzelem nélkül, öt döntetlen mellett négy vereséggel álló Stuttgart hétfőn menesztette Pellegrino Matarazzót a vezetőedzői posztról. Wimmer másodedzője volt a 2019 decembere óta Stuttgartban dolgozó amerikai szakembernek, és szeptember elején egyszer már helyettesítette Matarazzót, aki akkor eltiltás miatt nem ülhetett le a kispadra.

Lőw Zsolt edzői karrierje eddigi legnagyobb lehetőségét kaphatja meg a patinás német csapatnál Forrás: AFP

A keddi médiaértesülések még arról szóltak, hogy Lőw és Hoeness mellett Gerardo Seoane és a hétvégén a Lyontól kirúgott Peter Bosz neve is felvetődött a Stuttgartnál,

mostanra állítólag csak Lőw és Hoeness "maradt versenyben".

Lőw Zsolt játékosként az Energie Cottbusnál, az 1899 Hoffenheimnél és az FSV Mainz 05-nél is megfordult a Bundesligában, edzőként pedig 2018 óta Thomas Tuchel segítője volt a Paris Saint-Germainnél, majd 2021 januárja óta a tavaly Bajnokok Ligája-győztes Chelsea-nél, ahonnan Tuchellel együtt szeptemberben távozott.