Vágólapra másolva!
Pénteken óriási botrányt kavart - nemcsak itthon, hanem az Egyesült Államokban is -, hogy Gazdag Dániel, a Philadelphia Union középpályása nem került be az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legértékesebb játékosának járó különdíjra jelöltek szűkített listájára. A magyar válogatott focista most megszólalt az ügyben.

Gazdag Dániel hiányzása hatalmas meglepetés, ugyanis

a korábbi kispesti futballista 22 találattal a második helyen végzett a góllövőlistán, emellett pedig volt 10 gólpassza is,

mindkét mutatóban csak a Nashville FC-t erősítő német Hany Mukhtar előzte meg, ő bekerült az öt legjobb közé.

- mondta a Jenkifocinak adott nyilatkozatában Gazdag Dániel azt követően, hogy kiderült: parádés szezonja dacára nem került be az MVP-díj öt finalistája közé.

Gazdag Dániel, Philadelphia Union joggal dühös Forrás: Twitter

"Hihetetlenül csalódott voltam. Nyilván nem az egyéni díjak a legfontosabbak a fociban, de motivációként folyamatosan ott lebegett a szemem előtt a szezon folyamán, hogy benne legyek majd a legjobb háromban.

És a játékom valamint a statisztikám alapján benne is vagyok, de számomra érthetetlen okból elvették tőlem ezt az elismerést. Pedig nagy dolog lett volna, ha elmondhatom magamról, hogy a döntősök közé kerültem az MVP-szavazáson."

Sokat jelentett az is, hogy Sallói Dani is rögtön megkeresett azután, hogy kirakták a neveket."

"Biztos vagyok benne, hogy mások is meglepődtek, hiszen a héten Jillian Sakovitsék podcastjében, a Call Upban a fő esélyes,

Hany Mukhar is úgy nyilatkozott, hogy engem és Sebastian Driussit tart a legnagyobb riválisának az MVP-címért járó versenyfutásban. De hát történt ami történt... Nem lehet más célom a rájátszásban, minthogy bebizonyítsam a voksolóknak, mekkorát tévedtek."

A Landon Donovanről elnevezett díjért Mukhtar mellett az argentin Sebastián Driussi (Austin FC), a kolumbiai Cristian Arango (Los Angeles FC), a mexikói Javier Hernandez (LA Galaxy), valamint Gazdag csapattársa, az Union kapusa, Andre Blake van még versenyben.