A nagy bajban lévő MOL Fehérvár edzője: Vasárnap reggel edzés van, én ott leszek a stadionban

BORIS, Michael
Budapest, 2022. április 10. Michael Boris fehérvári vezetőedző a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában játszott MTK Budapest - MOL Fehérvár FC mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2022. április 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Megszerezte első győzelmét az idényben a Vasas, a labdarúgó NB I 11. fordulójában a gödörben lévő MOL Fehérvárt győzte le a 2-0-ra. Ez volt az utolsó meccse Michael Borisnak a fehérváriak vezetőedzőjeként? Ez a kérdés is elhangzott a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Michael Boris, a MOL Fehérvár vezetőedzője a következőket mondta a kétgólos vereséget követően - számolt be az nso.hu.

„Győzni jöttünk a Vasashoz, de nem találtuk meg a kulcsot a gólszerzéshez a meccs elején, majd egy kontrából ellenfelünk megszerezte a vezetést. A második félidőben próbáltunk jobban a tizenhatoson belül helyezkedni, beívelésekkel, beadásokkal operálni, de ezzel sem sikerült gólveszélyt kialakítanunk. Aztán jött a piros lap, ebből is látszott, hogy a fiúk nagy lelkesedéssel, odaadással játszottak. Miután bekaptuk a második gólt, eldőlt a mérkőzés."

A lap arra is rákérdezett, figyelembe véve az elmúlt időszak eredménytelenségét, illetve a Fehérvár tabellán elfoglalt helyét, számít-e arra, hogy ez volt az utolsó mérkőzése vezetőedzőként.

„Vasárnap reggel edzés van, én ott leszek a stadionban. Hogy ezen kívül még mi történik, nem tudom, nem vagyok jós" – válaszolta röviden.

Michael Boris nem mond le Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Azzal kapcsolatban, mi az oka a négy bajnoki óta tartó nyeretlenségnek elmondta, próbálkoztak különböző játékrendszerekkel, az előző idényben jól működött ez a felállás, gördülékenyek voltak a támadások, sok gólt szereztek. Kipróbálták az egy illetve két védekező középpályás felállást is, visszatért Houri, tehát már kreatív játékos is rendelkezésre áll, hogy működjenek a dolgok. Meg kell találni a hiba okát és ha az megvan, ki kell javítaniuk.

A hétfői, Újpest elleni mérkőzés után Budu Zivzivadzét száműzték az első csapattól, majdnem egy időben jött az a hír is, hogy a székesfehérvári önkormányzat télre bezárja a stadiont az energiaválság miatt. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy

nem foglalkoztak ezekkel, minden zajt próbáltak kizárni,

a Vasas elleni meccsre koncentráltak, s azt gyakorolták, hogy Hourival hogyan lehet eredményesebb a támadójáték.