Vágólapra másolva!
Csütörtök este az Európa-liga H csoportjának 5. fordulójában a listavezető Ferencváros a harmadik helyen álló AS Monacót fogadja a Groupama Arénában az év egyik legfontosabb mérkőzésén. A találkozó előtt Kubatov Gábor, a magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának elnöke a közösségi oldalán tudatta, hogy tíz szurkoló is öt évre szóló kitiltást kapott a klubtól.

„Csütörtökön az év meccse következik. Győznünk kell, ha azt szeretnénk, hogy tavasszal is a nemzetközi kupákban szerepeljünk.

A Crvena zvezda elleni meccsen azonban történt néhány olyan dolog, ami ezt kockáztatja, mert az UEFA nagyon könnyen ad kemény büntetéseket a nemzetközi meccseken való pirotechnikázásért például.

Ezért hoztunk néhány intézkedést az elmúlt napokban: tíz olyan szurkolónk van, akiket kitiltottunk a Ferencváros stadionjából, az idegenbeli meccsekről, illetve kitiltottunk a nemzetközi kupameccsekről is.

Többek között azért, mert

Azokat a szurkolókat is kitiltottuk, akik kiégették a térelválasztó hálót a B szektor előtt, utána pedig bedobták a pályára a pirotechnikai eszközöket. És azokat a szurkolókat is mind kitiltottuk, akik amikor ezért a szurkolótársak szóltak, fenyegetőleg léptek fel.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke Fotó: Csudai Sándor - Origo

Öt évet kaptak mindannyian, öt évig nem jöhetnek Fradi-meccsre, illetve minden okozott kárért be fogjuk őket perelni, ideértve a labdafogó hálót és a nemzetközi büntetéseket, amit miattuk kaptunk – osztotta meg videóüzenetét Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke.

Csütörtök este az Európa-liga H csoportjának 5. fordulójában a listavezető Ferencváros a harmadik helyen álló AS Monacót fogadja a Groupama Arénában, míg a török Trabzonspor a Crvena zvezda vendége lesz Belgrádban.