Vágólapra másolva!
A Francia Kupa hetedik fordulójában a Francia tengerentúli területek két csapata is érdekelt, és mindkettőnek az anyaországban kell pályára lépnie szombaton.

A Francia Kupa azon ritka sorozatok közé tartozik, amely életben tartja egy mára már régen letűnt világbirodalom emlékét. A kupában ugyanis nem csupán a kontinentális Franciaország határain belül játszó csapatok érintettek, hanem az ország egykori gyarmatainak, ma már Francia Tenegerentúli Területeknek hívott régiók együttesei is nevezhetnek.

Így fordulhat elő, hogy szombaton (azaz ma) két csapatnak is át kell utaznia a fél világot - sőt oda-vissza szinte az egészet -, hogy pályára léphessenek.

A Tahitit képviselő AS Vénus a 4. ligás ASM Belfort otthonában lép pályára a svájci-német-francia hármas határ közelében, míg az Új-Kaledóniáról útnak indult Hienghéne Saint-Quentinben, Észak-Franciaországban teszi tiszteletét.

A hazaúttal együtt mindkét csapat összesen 32 ezer kilométert utazik a siker reményében. Ami a 8.. fordulóban feltehetően egy újabb Föld-kerülő túrát jelentene.