Edzőnek áll az olaszok világbajnok legendája, Daniele De Rossi

Italy v England: UEFA Nations League - League Path Group 3 NurPhoto Italy v England: UEFA Nations League League Path Group 3 football UEFA Nations League match Daniele De Rossi San Siro stadium England September Milan Sports uniform Jersey Sports jersey p
Italy’s Daniele De Rossi during the football UEFA Nations League match Italy vs England on September 23, 2022 at the San Siro stadium in Milan, Italy (Photo by Fabio Fagiolini/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Fabio Fagiolini / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Karrierje első vezetőedzői megbízatását kapta meg Daniele De Rossi, az AS Roma korábbi klasszis középpályása, aki a SPAL irányítását veszi át.

A világbajnok futballista az elmúlt időszakban az olasz válogatott szövetségi kapitányának, Roberto Mancininak a munkáját segítette a nemzeti együttesnél, most viszont elvállalta első komolyabb edzői feladatát.

Daniele De Rossi lett a SPAL vezetőedzője Forrás: NurPhoto via AFP/Fabio Fagiolini/LiveMedia/NurPhoto/Fabio Fagiolini

A SPAL a várakozások alatt eddig a Serie B mostani kiírásában, csupán a tabella 14. helyén áll, így nem meglepő módon a klubvezetők menesztették Roberto Venturato vezetőedzőt és a helyére nevezték ki De Rossit, aki 2024 júniusáig kötelezte el magát a ferrarai csapatnál.

Daniele De Rossi játékosként 616 tétmérkőzésen játszott az AS Romában, a válogatottban pedig 117 alkalommal szerepelt és fontos tagja volt a 2006-ban világbajnokságot nyert csapatnak.