A Napoli újra sokkolta az Ajaxot, továbbjutott a BL meglepetéscsapata

fbl Horizontal
Napoli's Mexican forward Hirving Lozano (C) celebrates scoring his team's first goal during the UEFA Champions League Group A football match between SSC Napoli and Ajax Amsterdam at the Diego Armando Maradona Stadium in Naples on October 12, 2022. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája két kora esti meccsén a Napoli az Ajax csapatát fogadta az A csoportban, és viszonylag könnyedén nyert most is, ezúttal 4-2-re. A másik meccsen az egész sorozat eddigi meglepetéscsapata, a Club Brugge az Atlético Madrid otthonában lépett pályára a B jelű négyesben és a 0-0-s döntetlen a belgák továbbjutását jelentette.

Az Ajaxnak lett volna miért visszavágni a bombaformában szereplő, a szezonban még veretlen, így a bajnokságot és a BL-csoportját is vezető Napoli ellen, hiszen az olaszok történelmi, 6-1-es vereséget mértek a hollandokra az előző fordulóban.

A telt ház előtt, felszabadultan focizó Napoli azonban ott folytatta, ahol Amszterdamban abbahagyta. Már az 5. percben vezetett a Napoli, egy remek kényszerítő után Hirving Lozano fejelt Remko Pasveer feje fölött a holland kapuba.

A folytatásban Bergwijn lövését tolta ki a bal alsó elől Meret, majd Berghuis lőtt nem sokkal kapu mellé, de újabb gólt a Napoli szerzett: Khvicha Kvaratskhelia passzolt vissza a középen érkező Giacomo Raspadori elé, aki ballal, kegyetlen erővel lőtte ki a jobb felső sarkot.

Van minek örülni Nápolyban Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A második félidő elején kicsit az öltözőben maradt a Napoli, amit ki is használt az Ajax, a 49. percben Bassey beadását Davy Klaassen fejelte az olasz kapuba.

Luciano Spalletti gyorsan cserélt is kettőt, Ndombele és Osminhen is pályára lépett Anguissa, illetve Raspadori helyére.

A 60. percben tizenegyest kapott a Napoli, a játékvezető a VAR segítségével fújta be jogos büntetőt, miután Timber kézzel blokkolt egy lövést. A labda mögé Kvaratskhelia állt, és nem is hibázott, újra két góllal vezetett a Napoli.

A 81. percben az Ajax is tizenegyest harcolt ki, Brobbey borult fel a védőjével együtt, a büntetőt pedig Bergwijn váltotta gólra.

A meccs hajrája izgalmas is lehetett volna, de Blind hibáját a visszatérő Victor Osminhen váltotta gólra, így 4-2-re nyert a Napoli és tovább is jutott a csoportból, már csak az a kérdés, hogy a Liverpool esetleg beérheti-e az első helyen.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayern München 6 5 0 1 12-6 6 16
GY
GY
GY
D
GY
2.
FC Köbenhavn 6 2 2 2 8-8 0 8
V
V
GY
D
GY
3.
Galatasaray 6 1 3 2 10-13 -3 5
GY
V
V
D
V
4.
Manchester United 6 1 4 1 12-15 -3 4
V
GY
V
D
V

A B csoportot meglepetésre hibátlan teljesítménnyel vezető Club Brugge az Atlético Madrid vendégeként lépett pályára és a Napolihoz hasonlóan be is biztosíthatta a továbbjutását. A meccset a spanyolok kezdték jobban, Griezmann és Correa szép összjátéka után utóbbi lőtt a belga kapu mellé.

A folytatásban Saúl gólját vették el, mert korábban Correa volt lesen, majd Griezmann fejesét védte Mignolet.

Antoine Griezmann nem mindig hitte el azt, ami történik Forrás: AFP/Thomas Coex

A félidő végén tizenegyest ítélt a játékvezető a belga csapatnak, de a videobíró javaslatára a bíró újranézte az esetet és visszavonta az eredeti ítéletet, sőt Danny Makkelie sárga lapot adott az eredetileg tizenegyest kiharcoló Tajon Buchanannak.

A második félidő elején újabb lesgólt szerzett az Atlético Madrid, és ezúttal is Correa maradt lesen.

A meccs hajrájában megfogyatkozott a Brugge, Kamal Sowah kapta meg a második sárga lapját, de ennek már nem lett jelentősége, a 0-0 pedig azt jelenti, hogy a Brugge négy kör után máris továbbjutott.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Arsenal 6 4 1 1 16-4 12 13
V
GY
GY
GY
D
2.
PSV Eindhoven 6 2 1 3 8-10 -2 9
D
D
GY
GY
D
3.
Lens 6 2 2 2 6-11 -5 8
GY
D
V
V
GY
4.
Sevilla 6 0 4 2 7-12 -5 2
D
V
V
V
V