Továbbra is terápiára jár a Barcelona legendás játékosa

Horizontal
Vissel Kobe's Andres Iniesta attends a public relation event at Japan National Stadium in Tokyo on September 8, 2022. (Photo by Yuichi YAMAZAKI / AFP)
Vágólapra másolva!
Barátja, Dani Jarque 2009-ben bekövetkezett hirtelen halála miatt lett depressziós néhány évvel ezelőtt Andrés Iniesta. A Barcelona egykori legendája, aki most a japán Vissel Kobe játékosa, ezúttal Jordi Wild youtuber "The Wild Project" podcastjában beszélt küzdelmeiről. 

Azt mondta, azért vállalja nyíltan a témát, mert szeretne segíteni azoknak, akik hozzá hasonlóan depresszióval küzdenek.

"Ha egy híres ember bevallja, hogy depressziós, valaki, akinek elméletben rengeteg pénze, szép háza és drága autói vannak, akkor látható lesz, hogy ez bárkivel megtörténhet, és bizony nem anyagi dolgokról van szó.

Csak az volt a szándékom, hogy elmagyarázzam, hogy kommunikáljak erről természetesen és hitelesen, mert szerintem mindenki átmegy ezeken a fázisokon, és valójában soha nem gyógyulunk meg."

Andrés Iniesta másoknak szeretne segíteni őszinteségével Forrás: AFP/Yuichi Yamazaki

Visszaemlékezett azokra az időkre, amikor minden napját megkeserítette a betegség:

Csak az estét vártam, hogy végre bevehessem a gyógyszereimet és aludhassak. Ez volt akkoriban az egyetlen dolog az életemben, aminek örülni tudtam.

Már jobban vagyok, de továbbra is járok terápiára, mert rendbe kell tennem magam."