Vágólapra másolva!
Rasszista bekiabálások miatt hosszú percekre félbeszakadt a Zalaegerszeg Honvéd elleni bajnokija szombaton. A játékvezető ráadásul kiállította a ZTE edzőjét, Ricardo Monizt, aki lehívta a játékosait a pályáról. A zalai klub sportigazgatója, Dragóner Attila a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélt a botrányos esetről.

"Úgy gondoltam, Magyarországon már soha többet nem kell foglalkoznunk az ilyen fajta megnyilvánulásokkal. Egészen elképesztő jelenetek voltak abban a pillanatban a kakaskodás után, mivel

olyan szintű huhogásba kezdett bele a vendégtábor, amiért azonnal le kellett volna fújni a mérkőzést.

Természetesen fájó, mert az idegenlégiós színes bőrű játékosaim és a vezetőedző is szívét-lelkét kiteszi a csapatért. Sajnálatos, hogy ilyen megtörténhet. Ami a pályán történt teljesen felzaklatta mind a vezetőedzőt, mind a klubot. Próbálunk összetartani és nyugodt döntéseket hozni" – kezdte Dragóner.

Biztos vagyok benne, hogy még jobban összefogunk fogni, nem csak az ilyen jelenségek ellen, hanem, hogy mi itt a klubnál példát mutassunk.

Elképesztő jelenetek zajlottak le a ZTE és a Honvéd bajnokiján Forrás: Budapest Honvéd FC/Balogh David

"Annyi történt, hogy Ricardo Moniz belépett a pályára és a játékvezetőnek szerette volna jelezni, hogy ez abnormális, hogy mind a szerdai kupamérkőzésünkön és most is ilyen megtörténhet. Már az első félidőben is panaszkodtak a játékosok, de a mérkőzés hevében azt még nem mindenki hallotta. Moniz is azt akarta, hogy egy ilyen szituáció után legyen számonkérés, abban a pillanatban lehívta a játékosait a partvonal mellé, hogy egy diszkurzus során megvitassák a játékvezetőkkel, hogy megszakítják a meccset, esetleg felhíják a vendégszurkolók figyelmét erre a viselkedésre. Mivel kiállították, ezért természetesen el kellett hagynia a pályát. A játékvezetőkkel egyeztettem a mérkőzés után, mint kiderült, ott volt egy pici félreértés. A mai viágban egészen meglepő, hogy egy héten belül kétszer elő tud iyesmi forduni. És ez volt az a pont, amikor mind a játékosok, mind az edző úgy gondolta, hogy álljunk meg szóra. Azért ez nem volt jellemző itt Magyarországon, bízom benne, hogy hamar fel tudják dolgozni a játékosok.

- mondta a Zalaegerszeg sportigazgtója.