A Fradi focistájának ára az egekbe ugrott, soha nem volt még ilyen értékes játékosa az NB I-nek

fbl Horizontal
Ferencvaros' Malian forward Adama Traore (C) fights for the ball with Monaco's Brazilian defender Caio Henrique (L) during the UEFA Europa League Group H group stage football match between AS Monaco and Ferencvaros TC at the Louis II Stadium (Stade Louis II) in the Principality of Monaco on September 15, 2022. (Photo by NICOLAS TUCAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferencvároshoz nyáron igazolt Adama Traoré immáron a labdarúgó NB I legértékesebb játékosa. A magyr bajnokság tíz legdrágább focistájából nyolc a Fradi kötelékébe tartozik.

Amióta a piaci értékekkel foglalkozó Transfermarkt vezeti az adatokat, sosem futballozott még olyan értékes játékos az NB I-ben, mint Adama Traoré, akinek ötmillió euróra nőtt a piaciértéke.

A 47-szeres mali válogatott kétmillió euróért igazolt a Sheriff Tiraspoltól a zöld-fehérekhez, három hónap alatt tehát kétmillió euróval nőtt az értéke.

Nem is meglepő, hiszen az eddigi 18 meccsén 12 gólt lőtt és öt gólpasszt jegyzett.

Adama Traoré az Európa-liga csoportkörében a Trabzonspornak gólt lőtt, a Monaco ellen pedig gólpasszt adott Forrás: AFP/Nicolas Tucat

A korábbi csúcsot Mohmed Besics tartotta, akinek az első ferencvárosi időszakában a piaci értéke négymillió euró volt, majd az Everton 4,8 millió euróért igazolt le, ezzel az NB I történetének rekordeladása lett.

Az NB I tíz legértékesebb játékosa közül nyolc a Ferencvárosban futballozik, a két kivételt a Fehérvár adja Kenan Kodro és Loic Nego személyében.

Az NB I tíz legértékesebb labdarúgója:
1. Adama Traoré (FTC) 5 millió euró
2. Aissa Laidouni (FTC) 3,5 millió
3. Dibusz Dénes (FTC) 2,8 millió
4. Kristoffer Zachariassen 2,5 millió
4. Tokmac Nguen (FTC) 2,5 millió
6. Ryan Mmaee (FTC) 2,2 millió
7. Kenan Kodro (Fehérvár) 2 millió
7. Anderson Esiti (FTC) 2 millió
7. Loic Nego (Fehérvár) 2 millió
7. Marquinhos (FTC) 2 millió