Ott sétáltunk, ahol egykor Usain Bolt is vágtatott

IAAF Athletics World Championships London 2007 London United Kingdom HORIZONTAL SPORT STADIUM IAAF ATHLETE August photography IAAF World Athletics Championships Track And Field Queen Elizabeth Olympic Park London Stadium Championship Day IAAF Athletics Wo
LONDON, UNITED KINGDOM - AUGUST 04: Usain Bolt of Jamaica gestures during the "IAAF Athletics World Championships London 2017" at London Stadium in the Queen Elizabeth Olympic Park in London, United Kingdom on August 4, 2017. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Minden rosszban van valami jó, tartja a népi bölcsesség, és való igaz, csak észre kell venni, és a kissé dühítő helyzetből máris életre szóló élmény lesz.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Monacóból.

A történet viszonylag egyszerű: két magyar és egy orosz újságíró előbb nem tudott kijutni a monacói II. Lajos Stadion lelátójára, hogy megnézze a hazai csapat elleni csütörtöki (18.45) Európa-liga csoportmérkőzésre készülő Ferencváros meccs előtti utolsó edzésének sajtónyilvános első 15 percét. Majd, amikor ez megkerülve a biztonsági őrt, különböző ajtókon benyitva és üres folyosókon végigtrappolva ez mégis sikerült, akkor jött a második felvonás.

Kifelé ugyanis még bizarrabb volt a helyzet: a töküres stadionban kóvályogva ugyanis kiderüt, hogy minimum több hónapos helyismeret kell a zeg-zugos folyosók kiismeréséhez, illetve, hogy az az ajtó, amelyik az egyik irányba nyitható volt, visszafelé már nem enged tovább minket. Ekkor már négyfős kontingensünk egyik tagja telefonos segítséget kért, a megoldás pedig az volt, hogy a rekortánon sétáljunk át a pálya túloldalára és ott hagyjuk el a létesítményt.

Képzeljenek oda a szép vörös rekortánra négy szégyentelenül lassan sétálgató embert Forrás: Origo

Bizony, így aztán azon a rekortánon battyogtunk egy negyed kört, amelyen 2008 óta öt világrekord született (négy futó, és egy ugró számban), és, ahol olimpiai és világbajnokok sokasága mutatta meg káprázatos tudását. Köztük Usain Bolt, minden idők leggyorsabb embere, a nyolcszoros olimpiai bajnok vágtázó, aki 2011-ben és 2017-ben is nyert a monacói Gyémánt Liga-versenyen.

A rekortán egyébként kifogástalan, mi pedig mától említhetjük magunkat egy lapon Usain Bolttal.