Boszorkánymester és Mbappé elátkozása: őrült vádakkal állt elő Paul Pogba testvére

RWANDA - INTORE WITCHDOCTOR - IBWIWACHU Adults only African ethnicity Copy space Dancer East africa Elder Headwear Ibwiwachu Iby iwacu Indigenous culture Intore Looking at camera Men Old man One adult only One man only One person Outdoors Rwanda Rwanda-02
Intore witchdoctor, Lake Kivu, Ibwiwachu, Rwanda. (Photo by Eric Lafforgue / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
Péntekre virradóra videók sokaságával árasztotta el saját közösségi oldalát a világbajnok francia futballsztár, Paul Pogba testvére, Mathias Pogba. A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő vadabbnál vadabb vádakat fogalmaz meg öccse ellen.

A mintegy 30 rövid, 1-2 perces videón Mathias Pogba olvassa fel az öccse, a jelenleg a Juventusban játszó, világbajnok, Eb-ezüstérmes középpályás Paul Pogba "bűneit". A videókat minden bizonnyal napokkal, ha nem hetekkel ezelőtt vették fel, és mára lettek beidőzítve, ugyanis Mathias jelenlegi tartózkodási helyén nincs internet: az amatőr státuszban maga is focista idősebb Pogba fivér ugyanis éppen előzetes letartóztatásban van.

De mit állít Mathias? Nos, egészen vad dolgokat.

Mindennek a kiindulópontja az, hogy Paul Alou Diarra közvetítésével összeköttetésbe került egy boszorkánymesterrel, akivel egy másik korábbi francia válogatott focista, Serge Aurier ápol közeli kapcsolatot. Mathias szerint ez az ember, Mamadou Gamassa, barátainak csak Mam's fordította szembe a világbajnokot a családtagjaival.

Mathias szerint Paul többször is igénybe vette Mam's szolgálatait, így a 2016-os Európa-bajnokság párizsi döntőjét színesítő váratlan lepkeinvázió is az ő számára írható. Az sem véletlen, hogy a Manchester United drámai mérkőzésen továbbjutott a Bajnokok Ligája 2018-19-es kiírásának nyolcaddöntőjében a 2-0-s hazai vereség után.

Kylian Mbappé (balra) a Manchester United elleni 2019. februári BL-meccsen Forrás: AFP/Franck Fife

A Párizsban 3-1-re megnyert (Marcus Rashford a 94. percben értékesített egy vitatott büntetőt) mérkőzés előtt az angol csapatot erősítő Paul Pogba kimondotta Kylian Mbappé megfékezésére használta kapcsolatát a boszorkánymesterrel. Mathias még a 2018-as vb-győzelmet is részben a varázsló munkálkodásának tulajdonítja.

Mindeközben Paul a nyilvánosság előtt látványosan közeli barátságot ápolt Mbappéval, akit még arra is rá tudott venni kis híján, hogy új szerződésében szabja feltételül Pogba leigazolását a PSG-be.

Mathias elmondása szerint a részleteket Pogba korábbi asszisztensétől tudja, aki azt követően szakított a híres focistával, hogy tudomást szerzett a boszorkánymesterrel való kapcsolatáról. A vádló báty szerint Mam's nagyon jól járt a híres focistával, Paul ugyanis kéthavonta 75 és 100 ezer euróval (kb. 30-40 millió Ft) honorálta a szolgáltatásait.

Ő nem Mam's csak egy ruandai törzsi varázsló Forrás: Hans Lucas via AFP/Eric Lafforgue / Hans Lucas/Eric Lafforgue

A börtönben ülő testvér szerint a Pogba családban már vér is folyt, ugyanis az sem véletlen, hogy augusztusban fegyveresek támadtak a család tagjaira, lövés is dördült, és egy rokon megsebesült a kezén. Mathias szerint a rokon Pault védte, aki viszont semmit nem csinált, mert tudta, hogy ez "csak" egy üzenet volt, hogy nincsenek biztonságban a szerettei. Mathias szerint Paul az elfogadhatónál jóval szorosabb kapcsolatot ápol a szervezett bűnözéssel, ezt a kapcsolatot pedig saját maga és üzleti érdekei védelmére használja.

Mathias végül a véleményét is elmondja testvéréről, akit olyan a közelmúltban főleg nemi erőszakért elítélt szátorokhoz hasonlít, mint a zenész R-Kelly, vagy a hollywoodi producer, Harvey Weinstein.

- zárja Mathias Pogba, aki további megrendítő erejű bizonyítékokat ígér öccse bűnösségéről.

Mathias Pogba egyébiránt azért van most előzetes letartóztatásában, mert Paul Pogba feljelentette, miszerint egy bűnbanda vezéreként 13 millió euró védelmi pénzt követel tőle, arra hivatkozva, hogy a háttérből ők védték a híres focistát az elmúlt évtizedben.