Erre kell figyelnie a Fradinak a Monaco elleni El-meccsen - videó

fbl Horizontal
Monaco's French defender Benoit Badiashile (C) celebrates scoring his team's first goal during the French L1 football match between AS Monaco and Olympique Lyonnais at the Louis II Stadium (Stade Louis II) in the Principality of Monaco on September 11, 2022. (Photo by CHRISTOPHE SIMON / AFP)
Vágólapra másolva!
Az AS Monaco hazai pályán hazai pályán 2-1-re legyőzte a Lyont a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokág (Ligue 1) vasárnap esti rangadóján.

A bajnokság előző idényének bronzérmese, amelyik csütörtök este (szeptember 15-én, 18.45-től) a Ferencvárost fogadja az Európa-liga csoportkörében, az akkor váratlanul gyengén szereplő, de idén újra jó formát mutató Olympique Lyont fogadta a II. Lajos Stadionban.

A találkozón ugyan a Lyon játszott mezőnyfölényben (61-39 százalék a javukra a labdabirtoklás aránya), sokkal többet lőttek kapura (20-11) és rúghattak több szögletet (6-1) az 55. percben Benoit Badiashile szöglet utáni fejesével mégis a Monaco szerzett vezetést.

Nyolc perccel később Guillermo Maripan ugyancsak egy pontrúgás utáni fejessel növelte a hazai csapat előnyét.

Mindkét találat előtt Caio Henrique tekerte a kapu elé a labdát.

A Lyon a 81. percben tudott szépíteni, akkor Toko Ekambi vette be a Monaco kapuját, egyenlíteni azonban már nem tudtak a vendégek.

A Monaco öt nyeretlen bajnoki után sorozatban a második győzelmét aratta és 11 ponttal a tabella hetedik helyén állva várja a Ferencvárost.