Megsértődött, így megszüntette Twitter-fiókját a játékvezetői döntéseket megmagyarázó oldal

Hertha BSC, Bayer Leverkusen, Benjamin Brand
10 September 2022, Berlin: Soccer: Bundesliga, Hertha BSC - Bayer Leverkusen, Matchday 6, Olympiastadion. Hertha BSC's Ivan Sunjic is shown a yellow card by referee Benjamin Brand (l). Photo: Andreas Gora/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság hétvégi, Hertha BSC - Bayer Leverkusen mérkőzésén hozott döntésre adtak magyarázatot az erre szakosodott közösségi oldalon, a követők azonban így is kritizálták az ítéletet, ezért megelégelve a kritikákat megszüntették a fiókot.

A Collinas Erben, azaz a "Collina öröksége" nevű Twitter-fiók évek óta figyeli a vitatott játékvezetői ítéleteket és ad rájuk magyarázatot.

Ez történt a Hertha és a Leverkusen találkozója után is, ahol a 82. percben, 2-2-es állásnál a vendég tizenhatoson belül ért a labda Odilon Kossounou kezéhez. Azonban miután a videóbíró is megnézte az esetet, akkor sem ítélt tizenegyest Benjamin Brand játékvezető, az elefántcsontparti játékos kezezését ugyanis nem ítélték szándékosnak.

Kossounou (balra) a Ferencváros elleni tavalyi Európa-liga mérkőzésen is pályára lépett Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

Később már nem változott az eredmény, így 2-2-vel zárult a mérkőzés.

A Twitter-oldalt mások mellett kezelő játékvezető-szakértő, Alexander Feuerherdt a meccs után megmagyarázta a döntést, azonban a szokottnál is több negatív kritika érte a bejegyzést, így úgy döntött, megszünteti a fiókot.

„Hozzászoktunk az ilyesmihez, hiszen a futball érzelmeket vált ki, és az ilyesmit el kell viselni. Sajnos gyakran előfordul, hogy ha magyarázatot adunk a döntésekre a szabályok alapján, azt a Twitteren kénytelen vagy röviden megtenni, így aztán nehezebb lehet megérteni. Ilyenkor gyorsan elszabadul a pokol a Twitteren, de ami tegnap történt, hogy

attól úgy érzem, hogy meg kell védeni magunkat – nyilatkozta az eset után Feuerherdt. – Most szünetet tartunk, és nem tudjuk, hogy folytatjuk-e egyáltalán, és ha igen, mikor."

A történtek miatt egy aktív Bundesliga-játékvezető, Patrick Ittrich is megszólalt a közösségi oldalán, aki Feuerherdt mellé állt.
„A Collinas Erben régóta értékes munkát végez, amiért minden rajongónak hálásnak kellene lennie.

A stadionból vagy az interneten át könnyű megjegyzéseket tenni, de a szurkolói státusz nem tesz jogosulttá ilyenekhez!"

Forrás