Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus korábbi magyar szövetségi kapitány szerint a magyarokkal azonos Nemzetek Ligája-csoportban szereplő német labdarúgó-válogatottnak nem csak csatárposzton vannak gondjai.

A 61 éves német válogatottsági rekorder a Welt című napilapnak adott interjúban azt mondta, a Nationalelf jó úton halad a november 20-án kezdődő katari világbajnokságot illetően, ugyanakkor a sportági szövetség (DFB) a felelős azért, hogy bizonyos posztokon nem megfelelő a játékosok fejlődése.

- nyilatkozta Matthäus.

Matthaus kritikus volt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

A játékosként világ- és Európa-bajnok szakember "nagyon fontosnak" nevezte a németek következő két Nemzetek Ligája-mérkőzését. Hansi Flick szövetségi kapitány együttese pénteken Lipcsében a magyarokat fogadja, három nappal később pedig Anglia vendége lesz a Wembley Stadionban.

- vélekedett Matthäus.

Ami a németek vb-keretét illeti, Matthäus nem számít arra, hogy valaki "meglepetésszerűen" bekerül a Katarba utazók közé.

- mondta Matthäus,

aki reményét fejezte ki, hogy Florian Wirtz, a Bayer Leverkusen 19 éves támadója még a vb előtt felépül keresztszalagszakadásából és ott lehet Katarban.