Vágólapra másolva!
Nyolc gólt kapott utolsó két tétmeccsén az RB Leipzig, és azok közül egy különösen fájó Gulácsi Péter kapus számára. A magyar válogatott játékos a Sahtar elleni BL-meccsen kínos jelenet főszereplője volt, 0-0-s állásnál a félpályánál passzolta oda a labdát az ellenfélnek. A korábbi válogatott kapus, Hajdu Attila szerint csak egyetlen megoldás működhet.

A kudarc után kirúgták a németek vezetőedzőjét, Domenico Tedescót, és kérdés, hogy az új szakember, Marco Rose milyen tervekkel érkezik. Bízik-e Gulácsiban a Dortmund ellen is, vagy kirakja a csapatkapitányt a kezdőcsapatból?

Hajdu Attila korábbi válogatott kapus szerint csak egyetlen megoldás működhet - írja a Bors.

Gulácsi Péter nagy hibája után került hátrányba a Lipcse az első félidőben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

"Ebben a helyzetben a lehető legrosszabb lenne, ha lecserélnék Gulácsit"

– mondta a korábbi kiváló játékos, aki 1995-ben az Ajax és a Real Madrid ellen is szerepelt a Ferencvárossal a BL-főtáblán. "Értem én, nyolc gólt kapott a csapat, de ezekről nem egyedül Gulácsi tehet. Ha egy középpályás elpasszolja a labdát, az még javítható, ha a kapus, az végzetes. Jóval nagyobb rajtuk a felelősség, mint a mezőnyjátékosokon."

A Bajnokok Ligáját is megjárt Hajdu Attila szerint Gulácsit nem szabad a kispadra tenni Forrás: fradi.hu

Hajdu szerint most a sikerélmény a fontos.

A Lipcse csapatkapitánya egyébként önkritikusan nyilatkozott a BL-rajt után, mint mondta, olyan érzése volt, mintha négy öngólt vétett volna a gárda. Keseregni nincs idő, mivel a szombati ellenfél, a Dortmund a bajnokság egyik legerősebb csapata, a Lipcsének pedig el kell kezdenie a felzárkózást. A csapat öt forduló során csak egy meccset nyert meg, kettőt pedig elveszített, ezért is került a sor az edzőváltásra. Érdekesség, hogy Gulácsiék új mesterét, Marco Rosét éppen a Dortmundtól rúgták ki nyáron.