Vágólapra másolva!
A Ferencváros újabb szenzációt okozott az Európa-liga csoportkörében, ugyanis a második fordulóban 1-0-ra győzött az AS Monaco otthonában. A meccs után Vécsei Bálint, Botka Endre és Dibusz Dénes nyilatkozott az M4 Sportnak.

Elsőként a győztes gólt szerző Vécsei Bálint értékelte a látottakat.

"Erről álmodtunk már a sorozat elején. A Trabzonspor elleni győzelem megadta a kezdőlökést. Ezt a meccset pedig megérdemelten nyertük meg, nemcsak kivédekeztük és találtunk egy gólt. Stabil védekezésből megvoltak a kontrák, veszélyesek voltunk.

Úgy érzem, fel tudjuk venni a versenyt és reális esélyünk van, hogy továbbjussunk a csoportból" - mondta a gólszerző.

Vécsei Bálint csereként beállva lőtt győztes gólt Forrás: AFP/Nicolas Tucat

Botka Endre szerint a szurkolók fantasztikus biztatása nélkül nem jött volna össze ez az újabb csodás eredmény.

Nem éreztem a Monacón azt, hogy annyira jó erőben lennének. Türelemesek voltunk, nem akartunk mindenáron gólt rúgni. Egy ilyen szituációra vágytunk, és sikerült is betalálnunk és győznünk" - mondta a Fradi magyar válogatott hátvédje.

Dibusz Dénes, mint mindig, most is vezérként viselkedett a pályán, és úgy véli, sikerült szintet lépnie a Fradinak, de a lehetséges továbbjutással még nem akar foglakozni.

Igyekeztünk tartani a labdát, amikor nálunk volt. Fizikálisan tényleg nagyon erős volt a Monaco. A felrúgott labdákat ők szerezték meg. Mélyen kellett védekezni, egyszer kétszer szaladtunk el, abból lett is egy gól" - kezdte értékelését a Fradi kapusa.

Dibusz Dénes köszöni meg a biztatást a Fradi-szurkolóknak Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Fegyelmezett és szervezett volt a csapat.

Jó helyzetből várhatjuk a további meccseket, de a továbbjutással még korai foglalkozni - tette hozzá.

"Egy kapusnak vezérnek kell lennie, irányítanom kell, amikor kicsit elcsúszik a csapat. Én vagyok a csapatkapitány, természetes hogy adnak a szavamra. Igyekszem mindezt meghálálni és élni ezzel. Azt mutatják az elmúlt hetek, hogy sikerült szintet lépni. Tovább kell dolgozni, nem lehetünk elbizakodottak" - zárta gondolatait Dibusz.