Kinevezte új edzőjét a Chelsea

fbl Horizontal FOOTBALL HEADSHOT APPLAUSE
Brighton's English manager Graham Potter applauds at the end of the English Premier League football match between Manchester City and Brighton and Hove Albion at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on April 20, 2022. - Manchester City won 3-0 against Brighton and Hove Albion. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Chelesa labdarúgócsapatának vezetősége kinevezte a szerdán kirúgott Thomas Tuchel utódját. Az új edző Graham Potter lett, aki a Brighton együttesétől érkezett a londoni sztárcsapathoz.

A 47 éves brit szakember a Brightontól érkezett, amellyel az előző szezonban a klub történetének legjobb Premier League-helyezését érte el (9. hely), a mostani idény elején pedig az Old Traffordon okozott szenzációt, miután csapatával 2-1-re legyőzte a Manchester Unitedet.

Hatalmas köszönettel tartozom a Brightonnak, amiért engedték nekem, hogy éljek ezzel a lehetőséggel. Hálás vagyok a vezetőségnek, a személyzetnek, a játékosoknak és a drukkereknek, amiért a klubnál töltött időszakom alatt támogattak" - mondta a Chelsea új edzője, aki ötéves szerződést kötött a londoni együttessel.

Graham Potter 2019 óta volt a Brighton vezetőedzője, az együttes jelenleg két hellyel és három ponttal megelőzve a Chelsea-t a negyedik a Premier League-ben.

A Stoke City és a West Bromwich Albion egykori játékosa korábban hét évig a svéd Östersunds FK csapatát is irányította, majd a 2018/2019-es idényben a Swansea City trénere volt. Sajtóhírek szerint a Chelsea-nek 23 millió euró körüli összeget kellett fizetnie a Brightonnak új edzőjéért cserébe.

A fővárosi sztárcsapat szerdán némi meglepetésre menesztette a 2024-ig szerződéssel rendelkező Tuchelt, akinek Lőw Zsolt volt a másodedzője, akit szintén elküldött a klubvezetés.

Egybehangzó sajtóinformációk szerint a válást az idézhette elő, hogy a német szakembernek feszült volt a viszonya az új vezetőséggel és néhány játékosával.