Vágólapra másolva!
A három magyar válogatott labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig szombaton 4-0-ra kikapott az Eintracht Frankfurt otthonában. Német sajtóhírek szerint a súlyos vereség után a lipcsei csapat azt fontolgatja, hogy kirúgja Domenico Tedesco vezetőedzőt.

Az RB Leipzig meglehetősen gyengén kezdte az idei szezont, öt forduló alatt mindössze öt pontot gyűjtve a 11. helyen áll a Bundesliga tabelláján. A német Bild információi szerint a lipcsei klub vezetősége egyre elégedetlenebb Tedesco munkájával, emiatt a tervezettnél korábban elküldheti a klubtól.

A német lap beszámolója szerint a vezetőség már elkezdte keresni a német-olasz szakember utódját, aki jó eséllyel Marco Rose, a Dortmund korábbi trénere, vagy a legutóbb a Mönchengladbachnál tevékenykedő Adi Hütter lehet. Jelenleg egyik edzőnek sincs csapata, így vélhetően könnyebb lenne egyikőjüket a lipcsei kispadra csábítani.

Német sajtóhírek szerint veszélybe került Domenico Tedesco állása a Lipcsénél Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Ralf Ibing /firo Sportphoto/Ralf Ibing

Domenico Tedescót tavaly decemberben nevezte ki a Lipcse, amelyet eddig 37 alkalommal irányított vezetőedzőként. A szerződése ugyan 2023 nyaráig szól, ám a gyenge rajt miatt hamarosan távozhat a klubtól.