Sokkal jobban járna a Manchester United Cristiano Ronaldo elküldésével

Horizontal
Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag (L) directs substitute Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo during the English Premier League football match between Southampton and Manchester United at St Mary's Stadium in Southampton, southern England on August 27, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol sztárcsapat a téli átigazolási időszakban 70 millió fontot szán újabb játékosok megszerzésére, ám ha a klubnak sikerül megszabadulnia Cristiano Ronaldótól, akár 100 millióra is megnőhet a kötségvetési korlát.

A Manchester United nyáron több mint 200 millió fontot költött Antony, Casemiro, Tyrell Malacia és Lisandro Martínez átigazolására, így érthető, hogy a téli időszakban nem tervez ekkora beruházásba a csapat.

A Vörös Ördögök 70 millió fontos keretet szabtak meg januárra, ez az összeg azonban akár a másfélszeresére is nőhet, amennyiben sikerül eladniuk Cristiano Ronaldót, akinek a heti 450 ezer fontos (211 millió forintos) fizetése jócskán megterheli a manchesteriek kasszáját. A 37 éves portugál támadóért a nyáron 20 millió fontot kért a United, ám egyik csapat sem akarta megszerezni őt, így akarata ellenére is Manchesterben maradt.

Erik ten Hag próbál utat mutatni Cristiano Ronaldónak, hogy megszerezhesse Frenkie de Jongot Forrás: AFP/Adrian Dennis

A klub vezetőedzője, Erik ten Hag már korábban nyilvánosságra hozta, hogy nagyon szeretné megszerezni honfitársát, egyben az Ajaxnál korábbi játékosát, Frenkie de Jongot az FC Barcelonától. Nyáron ez az üzlet nem valósult meg, és a Barcelonában tapasztalt pénzügyi nehézségek még januárban is megnehezíthetik az átigazolást, de a Ronaldo eladásával megszerezhető plusz 30 millió font nagyban segíthetné Ten Hag vágyának megvalósítását.

Forrás